Publiceret den: 06-02-2013
Efter enkelt og hurtigt behandlingsforløb er den 32-årige mor og hesteentusiast tilbage i sadlen og tilværelsen. Triggerakupunktur helbredte også den amerikanske præsident, John F. Kennedy, som led af kroniske rygsmerter.

Ifølge patientvejledningen.dk lider 20 procent af alle voksne danskere af kroniske smerter. Definitionen dækker smerter af forskellig art og styrke, som varer mere end et halvt år.

I tre år frem til årsskiftet var 32-årige Astrid Bering en del af statistikken. Da hun fødte sit første barn, fik hun bækkenløsning, og hendes tidligere glade og aktive tilværelse var nu i lange perioder styret af smerterne, ikke af hende selv.

- Jeg havde kraftige smerter i hele bækkenpartiet og blev scannet og undersøgt på kryds og tværs, uden at lægerne kunne stille bedring i udsigt. Behandlingen bestod i fysioterapi og smertestillende medicin af skiftende styrke mod smerterne. Det samlede resultat var, at jeg lige præcis kunne tage mig af min lille datter og slæbe mig af sted på arbejde. Ude i vores stald stod fire dejlige rideheste, som tidligere havde fyldt rigtig meget i min hverdag. Når smerterne var værst, havde jeg overhovedet ikke kræfter til at passe dem. I de bedre perioder kunne jeg af og til ride en tur.

Alt dette var en følge af en den ubehandlede bækkenløsning, som blev slemt forværret efter en rideulykke i foråret 2012.

- Hvis jeg ikke i forvejen vidste, hvad smerter er, fandt jeg i hvert fald ud af det nu, og lægerne havde stadig meget lidt at byde ind med, siger hun.

I efteråret 2012 bestemte Astrid Bering sig for at søge anden behandling. Hun kontaktede Origo Akupunktur i Skanderborg, hvor akupunktørerne Vigdis Lysne og Bruno Aamo har næsten tre årtiers erfaring med såkaldt triggerakupunktur mod kroniske smerter som f.eks. lændesmerter, kold skulder, smerter i knæene, stiv nakke, musearm, hovedpine og piskesmæld.

MR-scanning viste, at der intet unormalt var at se, så akupunktør Bruno Aamo hos Origo Akupunktur mente, at Astrid Berings smerter måtte skyldes en kronisk betændelse i tilhæftningen på en eller flere af de nederste torntappe - det bagudvendtende fremspring på ryghvirvlerne. Kort fortalt er triggerpunkter ømme, hypersensitive områder i muskler, og regnes for at være de hyppigste årsager til smerter i bevægelsesapparatet.

Akupunktør Vigdis Lysne forklarer om triggerakupunktur, at smerter i muskler udløses i såkaldte triggerpunkter, når musklerne ikke løser deres opgave:

- Hvis smerterne for eksempel sidder i skulderen, vil de bevægelser, som er smertefulde eller begrænsede, så at sige udpege de muskler, som ikke har det godt og ikke udfører deres del af arbejdet i det mekaniske samarbejde. Løsningen er at fjerne de stramme bånd eller triggerpunkter i musklen, som forårsager smerten eller betændelsen eller er årsag til den nedsatte bevægelighed. Det foregår ved hjælp af en bestemt teknik, som er udviklet af den amerikanske læge Janet Travel, som i sin tid blev verdenskendt, da hun med triggerpunktbehandling fjernede de invaliderende rygsmerter, som plagede prædident John F. Kennedy

Vigdis Lysne fortsætter:

- Astrid Berings historie er typisk for de mange patienter, som kommer til os, efter at have forsøgt alverdens både traditionelle og alternative behandlinger for at komme af med stærke, kroniske smerter. Triggerakupunktur er ikke alternativ behandling, men er udviklet indenfor amerikansk medicinsk forskning. Det har således ingenting med kinesiske akupunktur at gøre. Triggerakupunktur er lige så enkelt, som det er effektivt, og der er tilmed tale om et tidsmæssigt overskueligt behandlingsforløb, hvor patienten kan mærke fremgang fra behandling til behandling.

For flere oplysninger se www.origoakupunktur.dk - kontakt akupunktør Vigdis Lysne/Bruno Aamo på 72 40 66 61 og info@origoakupunktur.dk

Billedtekst: Astrid Bering har fået de gode dage tilbage. Her ses hun i sadlen for ganske nylig på den 16-årige Laios, som i øvrigt kan imødese nogle rare år som pensionist i Astrid Berings stald, mens føllet ved hans side, Cassiopeia, overtager pladsen som førstehest på de daglige rideture. (Foto: Emil Mølgaard)
Kontaktperson:
Vigdis Lysne Aamo
Telefon:72406661
 
Afsender:
Origo Akupunktur
Nis Petersens Vej 5
8660 Skanderborg
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166