Pressemeddelelser
Publiceret den: 15-11-2019
Leder, mand og menneske - 5 trin til lederskab i balance

Fra hård hund til empatisk leder

Tiden skriger på stærk og troværdig ledelse, og det starter med den enkelte leder, der er nødt til at kunne lede sig selv, før han kan lede andre.

Sådan lyder budskabet fra ledercoach og mandeterapeut Annette Jønsson, der er aktuelt med bogen Leder, mand og menneske – 5 trin til lederskab i balance, der udkommer 28. november på forlaget Praxis.

”Ofte er ledere nogle hårde hunde, der glemmer at passe på sig selv, fordi de lukker af for de menneskelige værdier og følelser, mens de har blikket rettet mod målet og bundlinjen,” siger Annette Jønsson.

Hun påpeger, at ledere, der udfylder deres liv med triatlon, KPI’er, strategier og opgaver med hus, have og børn, sjældent rammer jorden og får trukket vejret.

”Et så tempofyldt program får lederen til at miste balancen, og hans evne til at mærke sig selv og rumme og lytte til sine medarbejdere bliver ikke en del af hans ledelsesværdier. Men det bør den være,”

siger Annette Jønsson, der genkender mændene fra sin praksis.

”Mange af mine kunder er veluddannede ledere, der har travlt med at være succesfulde privat og professionelt. Ofte så travlt, at de har svært ved at være nærværende og dermed lader hjernen tage over og glemmer hjertet. En leder, der er hård ved sig selv, er det også ved sine medarbejdere. Og det skaber distance, fordi mennesker motiveres af at blive set, lyttet til og accepteret. Bogen bevidstgør lederen om, hvordan han skruer op for sin empatiske side, så han fastholder de dygtigste medarbejdere og fremmer både trivsel og produktivitet.”

Kim Brinckmann, vicedirektør ved Københavns Universitet, har skrevet forordet til bogen:

(…) Du kan udrette meget lidt, hvis ikke du kender dit lederskab på indersiden. Hvis ikke du har styr på dig selv. Kontakten mellem krop og sjæl er også relevant i lederjobbet. Måske en simpel pointe, men jeg har ikke desto mindre fortrængt og glemt at søge efter den – både i ledelseslitteraturen

og i min fortravlede hverdag. Og jeg har en klar fornemmelse af, at jeg ikke står alene med den erkendelse. Jeg kender til meget få ledere, som ikke synes, at deres arbejdsliv er vildt krævende, og vi taler tit om toppræstationerne og alle de KPI’er, vi skal levere på. I det lys er det fuldkommen gak ikke at fokusere på grundformen.”

Og det er lige det, bogen gør. Med enkle øvelser, ledercases og inspiration får de mandlige ledere fem operationelle trin, der træner deres evne til at sænke tempoet, mærke og stå ved, kommunikere klart og dermed få mere flow, balance og troværdighed i hverdagens ledelse.

Annette Jønsson tilføjer:

”Jeg har i de sidste ti år set rigtig mange ledere i min praksis, som oplever ubalance, fordi de ikke får sat deres sociale, relationelle og empatiske kompetencer i spil i deres lederskab. Jeg har hjulpet dem med at få implementeret disse kompetencer, så de tager bedre beslutninger, øger nærværet, minimerer tvivlen og fremstår mere autentiske og interesserede i deres omgivelser. Min nye bog er spækket med praktiske øvelser og eksempler, som gør det muligt for lederen selv at gå i gang med arbejdet. Og hvis ledere og virksomheder ønsker det, kommer jeg naturligvis også meget gerne ud og afholder workshops og underviser i det at få de menneskelige kompetencer mere i spil.

Bogen Leder, mand og menneske udkommer den 28. november på forlaget PRAXIS.

For mere information, kontakt Morten Lykke Nielsen, Forlaget Praxis, på mln@praxis.dk eller 2222 7376.

Annette Jønsson (f. 1963) er gestaltterapeut, journalist og facilitator af lederkurser og mandegrupper. Annettes karriere begyndte i reklame-, film- og mediebranchen, hvor hun var produktionsleder og caster. Senere uddannede hun sig til journalist.

De sidste 15 år som ledercoach og mandeterapeut med privat praksis har gjort hende til specialist i mænds adfærd, følelser og tanker og ført til mange ekspertinterviews i medierne og nu bogen Leder, mand og menneske. Annette inviteres af virksomheder og institutioner til at facilitere processer og holde foredrag.

Annettes første bog, Fra mand til menneske. Styrk dit potentiale og skab det liv, du ønsker, udkom i 2009 på forlaget Rosinante.

www.leder-mand-menneske.dk
www.mandeterapeut.dk
Kontaktperson:
Morten Lykke Nielsen
Telefon:22227376
 
Afsender:
Praxis
Munkehatten 28
5220 Odense
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166