Pressemeddelelser
Publiceret den: 21-04-2020
Ny app får din mand til at vaske tøj, din kone til at skifte dæk på bilen og dine børn til at tømme opvaskemaskinen
 
Den nyudviklede danske app med det engelskklingende navn, Domestic Games, har et eneste mål: At ændre husligt arbejde fra at være en sur pligt, som skaber konflikt ude i de små hjem, til en sjov leg, som hele familien deltager i.
 
Hvis du har børn, ved du helt sikkert, hvad udviklerne bag Domestic Games taler om, når de siger, at det typisk er forbundet med konflikt, eller i hvert fald modvilje, når der skal laves husligt arbejde. 

Corona-krisen presser familielivet

I denne Corona-tid er familierne under ekstra pres. Der er som aldrig før behov for at vi samarbejder og hjælpes ad med at få det hjemlige til at fungere.
- Lige nu er der gode muligheder for at familierne etablerer nye, gode vaner på det huslige område, siger Lars Nørgaard, som er idémanden bag appen.Hvad kan Domestic Games?

- Det, som Domestic Games dybest set kan, siger Lars Nørgaard, er at vende den negative stemning, der typisk er omkring husligt arbejde, til en positiv stemning. Appen tager udgangspunkt i, at vi mennesker grundlæggende er konkurrenceorienterede - også de, som påstår, at de ikke er det - og vi reagerer godt på selv simple belønningssystemer.
 
- Der er noget lækkert og bekræftende ved at se, at man stiger i pointscore, når man har løst en opgave. Og det er rart at tænke på, at de andre familiemedlemmer kan se, at man har været dygtig. Det ansporer deres konkurrencementalitet - og pludselig er der prestige i at være huslig.

- Domestic Games appen er, som navnet antyder, bygget op som et spil, forklarer Lars Nørgaard.
- Det skal være sjovt og motiverende at spille med i Domestic Games, og derfor fungerer det på den måde at man scorer points, hver gang man løser en huslig opgave. Dén i familien som ved en uges eller måneds udgang har flest point, vinder fx en præmie, som familien selv har defineret. Og det behøver jo ikke at være noget stort og dyrt. Mange vælger at lade en del af lommepengene være afhængige af pointscoren. Den enkelte familie kan helt selv bestemme, hvordan belønningssystemet skal skrues sammen.
 

Få syn for sagen og red ægteskabet

Hvis der er ét område, som typisk giver anledning til ægteskabelige gnidninger, så er det spørgsmålet om, hvem der laver hvad og hvor meget i hjemmet.
- Vi ved fra fx en nylig stort anlagt undersøgelse, som Rockwool Fonden har publiceret, at en stærkt medvirkende årsag til den relativt høje skilsmisserate i Danmark er, at fordelingen af husligt arbejde ikke er optimal. En af delkonklusionerne i undersøgelsen er, at den optimale fordeling af husligt arbejde er 60/40…Det vil sige, at ægteskabet har markant bedre overlevelseschancer, hvis kvinden står for 60% af det huslige arbejde.

- Det er jo en gratis omgang for begge parter at påstå, at man er den mest arbejdsomme. Med Domestic Games får parret et reelt indblik i fordelingen. Der er med andre ord ikke længere noget at diskutere – fakta taler for sig selv.

Hvor finder man appen?
 
Domestic Games kan downloades på App Store og Google Play. Den er ovenikøbet gratis. Vi har endnu ikke lagt os helt fast på en plan for, hvordan vi kommer til at tjene penge. I første omgang er vi rent ud sagt optændt af den hellige iværksætter-ild. Vi er mere optaget af at have mange brugere end at tjene mange penge. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at vores ide har potentiale, også internationalt - husligt arbejde findes jo i alle lande. Foreløbig ligger appen i to sprogversioner; dansk og engelsk. Til at starte med glæder jeg mig på et personligt plan over at se vores ide blive til virkelighed, og så gavner det bestemt også allerede i vore egne hjem, at denne app nu findes, slutter Lars Nørgaard af med et glimt i øjet.
Kontaktperson:
Lars Nørgaard
Telefon:21249208
 
Afsender:
Domestic Games IVS
Rustenborgvej 7A
2800 Kongens Lyngby
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166