Pressemeddelelser
Publiceret den: 10-06-2020
2020 stod til at blive et stort år for genbrugskunstneren Thomas Dambo som skulle ha installeret mere end 25 af hans ikoniske trolde skulpturer i genbrugstræ i 8 forskellige lande; alt fra OL i Tokyo til Burning Man i USA… Men så ramte Covid 19, og samtlige projekter blev aflyst eller udskudt på ubestemt tid.
“Jeg var i Puerto Rico og lave en af mine trolde, da Mette Frederiksen gik på TV, lukkede Danmark ned og kaldte alle hjem” fortæller Thomas, som måtte efterlade en halvfærdig skulptur.
"Det var lidt som om jeg i år, virkelig slog mig fast internationalt, og vi havde brugt hele første kvartal på at bygge dele til alle min 2020 projektere, så det var sgu en lidt deprimerende følelse og gå fra international kunstner til husarrest og selv isolation på nørrebro"

Da chokket havde lagt sig besluttede Thomas at tage sagen i egen hånd og springe ud i sit måske mest ambitiøse projekt til dato.
"Jeg tænkte at en sand genbrugs kunstner må kunne lave lorten om til noget smukt. Tage noget af alt den energi, alle os der går rundt og venter har og omdanne den til noget smukt og underholdende for os alle sammen”.

“Henover sommeren vil jeg opfører mindst ti nye trolde på hemmelige og gemte steder, i den danske natur. En stor skattejagt, hvor man med spor på mit online-skattekort www.trollmap.com og ledetråde i naturen kan finde frem til troldene og deres hemmelige gemmesteder. Med dette ønsker jeg at skabe sjove og eventyrlige oplevelser, hvor man genopdager og udforsker smukke steder i den danske natur mens man går på troldejagt.”

“Jeg tror der er rigtig mange der er er kede af de ikke kan komme med flyveren til Thailand eller Tulum…. Men måske kan en trold ude i Dragør eller på den jyske vestkyst, få dem til at tage toget et par stop længere end til Kastrup og opdage at det måske ikke er så slemt at holde ferie i danmark.”

“Mit projekt handler ikke så meget om at se selve skulpturerne, det handler om og se alt det andet man finder på vejen og det er derfor jeg gemmer dem, netop så man skal lede efter dem”

Den første trold, Kaptajn Nalle, står allerede klar på et hemmeligt sted i Nordhavn og er rejst med støtte fra Københavns Kommune og By og Havn, og stimer af trolde jægere har allerede fundet den siden Thomas lagde det første spor op på Troll map fredag i sidste uge. Der har været stor opbakning til projektet siden Thomas første gang delte sin idé om “Den Store Troldefolkefest!” på sociale medier. “Det er helt overvældende! jeg har lavet den første trold færdig sammen med 8 unge fra Tingbjerg og en masse andre fantastiske frivillige, nummer to står næsten klar, der er allerede kommet en smule finansiering ind både fra kommunale instanser, samt via private donationer og salg af plakater på min hjemmeside vi har byggetilladelser og aftaler i flere kroge af landet og lavet et trolde-alfabet i samarbejde med forældre og børn på Instagram. Trods den succesfulde start leder Thomas dog stadigvæk efter smukke naturområder, eller andre spændende hemmelige steder i landet, finansiering og samarbejdspartnere til at lave adskillige trolde henover sommeren.

Læs mere om projektet og Thomas’ arbejde, meld dig som frivillig, eller hjælp på anden vis på https://thomasdambo.com/troldefolkefest/ , www.facebook.com/thomasdambos eller www.instagram.com/thomasdambo hvor der løbende kommer opdateringer og muligheder for at støtte og blive en del af projektet.


Presse Kontakt, for arrangering af interviews og/eller mere information om projektet mv:
Troels Nielsen,
Manager Thomas Dambo
31518881
TN@thomasdambo.com


Fakta:

Den første skulptur er færdig i Nordhavn, og skulptur nummer to afsløres et hemmeligt sted på Amager i starten af næste uge.

For at få de første spor til at finde troldende skal man gå til https://trollmap.com/#/trolde folkefest - På hver post i den virkelige verden, står der på små metalplader en hemmelig kode, man skal indtaste på siden for at blive ledt videre til næste spor.

Udover i hovedstaden, er der også allerede aftaler på plads omkring opsætning af trolde på indtil videre hemmelige steder i Vestjylland, Nordjylland og på Fyn.

Thomas Dambo’s internationale trolde skulptur projekt “The Great Story of The Little People and The Giant Trolls”, består pt af mere end 60 store træskulpturer i mere end 10 lande. Hans største projekt fra 2019 The Seven Trolls and The Magical Tower i Belgien, kan opleves i denne film: https://www.youtube.com/watch?v=tCl7bU76E3Q .

Den Store Troldefolkefest bliver hans største projekt i hjemlandet siden 2016 hvor Thomas Dambo slog for alvor igennem med projektet De Seks Glemte Kæmper på Københavns vestegn. Projektet er siden blevet set af millioner af mennesker fra hele verden, og på adskillige lister over de mest spændende ting at lave i nærheden af København. https://www.boredpanda.com/i-have-made-these-6-hidden-giants-and-a-treasure-map-to-show-people-the-beautiful-nature-surrounding-copenhagen/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

Hans udstilling i 2018 Troll Hunt, blev af Chicago Tribune udnævnt til årets blockbuster udstilling da den på ét år havde 1.3 millioner besøgende: https://digitaledition.chicagotribune.com/tribune/article_popover.aspx?guid=6231c457-0aa8-4241-bdf1-cd2457e48998

Thomas er uddannet fra Kolding Design Skole, og har base på hans værksted i Nordhavn, hvor han arbejder sammen med sine 6 ansatte og en lang række freelancere på at lave skulpturer og interaktive kunstinstallationer ud af genbrugsmaterialer i hele verden. Han er udover troldende også kendt verden over for sine store genbrugsplastik skulpturer og projekter som Future Forest i Mexico City: https://www.youtube.com/watch?v=XTC8ie_HB5c , hans mere end 4.000 fuglehuse i genbrugstræ og hans interaktive street art projekti Happy Wall: https://www.youtube.com/watch?v=X_VLmpG9Byw
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166