Pressemeddelelser
Publiceret den: 29-09-2020
Ledigheden i Danmark er steget kraftigt på grund af Corona-krisen. Ifølge Danmarks Statistik er beskæftigelsen faldet med 61.000 personer, efter COVID-19 nedlukningen i midten af marts. I København og omegn er der alene er der omkring 42.000 ledige, heraf 6.000 ledige akademikere.

Nyt kursustilbud vil uddanne ledige med en iværksætter i maven til at kunne komme ud af ledigheden ved egen hånd og idérigdom. Der er brug for start-ups og udvikling af praksis indenfor især digitalisering og grøn omstilling.

Cphbusiness udbyder nu et nyt kursus, som har til formål at kvalificere ledige til at kunne starte egen virksomhed eller lede udviklingsprojekter i etablerede virksomheder. Kurset hedder ’Konceptudvikling og forretningsmodeller’ og udbydes for første gang fra 9. november i år. Kurset er udviklet og ledet af Lina Petrova, som er selvstændig kursusudbyder og konsulent indenfor forretningsudvikling og innovation, hun udtaler:

’Der er mange ledige, som er kompetente, dygtige og iderige, men som måske lige mangler rammer og værktøjer til at kunne opbygge og starte virksomhed op. Det er dem, jeg gerne vil imødekomme og hjælpe med dette kursus fordi de kan bidrage til at løse nogle af de samfundsudfordringer, vi står med. Vi skal tænke ressourcer helt anderledes i fremtiden’.

Opbakning fra A-kasse og jobcentre
For at kurset kan blive udbudt til de ledige, er det afgørende at aktører som Jobcentre og A-kasser bakker op om konceptet om at ledige kan blive iværksættere eller ledere i eksisterende virksomheder. Som det er lige nu, er der ikke en erhvervsgruppe som dækker iværksætter eller selvstændig på de positivlister som ledige kan få godkendt uddannelse igennem af Styrelse for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Derfor er det nye kursus udbudt som en uddannelse inden for erhvervsgruppen ledelse, som er et godkendt område. Det giver rigtig god mening, fordi en iværksætter arbejder med strategisk ledelse.

Ledige skal være en del af klimaløsningen
De færdiguddannede kursister vil kunne forstå markedsbehov og udvikle nye koncepter og forretningsmodeller. Det er vigtigt i en tid, hvor der er behov for omstilling i form af mere bærdygtige løsninger, der forandrer traditionel produktionsvirksomheder til tænker i henholdsvis digitale løsninger og en bæredygtig udvikling med hensyntagen til miljø og klima. Det giver god mening, at tænke de mange ledige som en del af løsningen. At give de ledige kompetencer til at kunne være forandringsagenter i etablerede og nye virksomheder er del af løsningen.

Kurset vil blive udbudt som 6 ugers jobrettet uddannelse, som giver 10 ECTS point og afsluttes med en mundtlig eksamen baseret på skriftlig synopsis. Kurset udbydes for første gang fra 9. November 2020. Tilmelding: https://www.linapetrova.dk/kurser-for-ledige
https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=30861
Kontaktperson:
Lina Petrova
Telefon:20719706
 
Afsender:
linapetrova.dk
Liden Kirstens Vej 1
2300 København S
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166