Pressemeddelelser
Publiceret den: 11-12-2020
Livet ændrer sig fra det ene øjeblik til det andet, da 32-årige Manja og mor til tre bliver ramt af to blodpropper i hjernen. Hvordan accepterer man, at livet for altid har ændret sig? Hvordan slår man til som mor og kone? Og som pårørende? Det giver bogen Vil du låne min bamse, mor? et hudløst ærligt indblik i.

Året er 2009. Det er mandag, og klokken har kun lige slået 6, da to blodpropper i hjernen ændrer Manja Molbæks liv for altid.

32 år var Manja og i sit livs bedste form.

Ingen kan forklare, hvorfor netop Manja blev ramt. Men ramt, dét blev både hun og familien, der udover manden, Kim, talte Iben på 8, Anika på 7 og Kalle på kun 4 år.

Årene der fulgte de to blodpropper, var hårde. Der var mange tårer, frustrationer og afmagt, som fx da Manja dumpede i at lave spaghetti og kødsovs, da kommunen var på besøg.

Ægteskabet var også tæt på at knække, og Iben, Anika og Kalle måtte hurtigt lære at bidrage til det praktiske i hjemmet, ligesom de måtte forholde sig til en mor, der modsat alle andre måtte sove til middag.

Men der var også lys og kærlighed. Kærlighed til livet og hverdagen, som familien på første hånd havde lært, at man ikke kan tage for givet. Og kærlighed til hinanden.

Man kan ikke se på Manja, at hun kæmper. Kæmper med træthed. Kæmper med at acceptere, at hun har et handicap. Kæmper med at leve med skyldfølelsen over ikke at føle sig god nok. God nok som mor, kone, datter, søster, veninde og...

Alligevel er et KÆMPE smil det, der pryder hendes ansigt mest. For blodpropperne ligger nu 11 år tilbage, og hun har ikke blot lært at live med en skadet hjerne – hun har formået at filtrere langt de fleste unødige ting ud af sit liv og fokuserer nu på at leve livet HVER dag.

Nu har Manja og Kim udgivet en hudløs ærlig bog om deres op-og nedture efter blodpropperne. En bog, som ikke fandtes, da de havde brug for det:

”Vi måtte famle i blinde og følte os langt hen ad vejen overladt til os selv. Vi savnede nogen at spejle os i. Vi savnede at se, at der var lys i mørket. At alt det hårde arbejde rent faktisk ville nytte noget, og at livet på trods af blodpropper og et usynligt handicap kan blive fantastisk igen. Derfor har vi skrevet en bog, som vi håber, kan hjælpe andre i vores situation. Vi blotter os fuldstændig – vi fortæller hele historien. Også de sider, vi ikke selv er stolte af. For med hudløs ærlighed tror vi på, at vi hjælpe andre bedst,” forklarer Manja.

Vil du låne min bamse, mor? udkommer fredag den 11. december fra forlaget Mellemgaard.
Og kl. 17.00 vises en coronavenlig Online bogrelease https://youtu.be/00f1bp2L9Ow

Om Manja og Kim
Ungdomskæresterne Manja Fie Molbæk (f. 1976) og Kim Nørgaard (f. 1977) blev gift i 2001 og har tre børn sammen. Manja er uddannet pædagog, og Kim er tømrer. Begge har dog brugt deres uddannelser som springbræt til nye eventyr. Et livslangt eventyr, som i dag har udviklet sig til parrets fælles projekt, Legehjul.
Uddrag fra Vil du låne min bamse, mor?
Ungerne krammer farvel én efter én, og Kalle stikker sin søde lille barnearm op til mig med bamsen. ”Du må låne min bamse, mor!” Jeg er så rørt og prøver kun halvhjertet at få ham til at tage bamsen med hjem selv. Jeg vil af hele mit hjerte gerne sove med den bamse, og da Kalle har forklaret mig, at han jo alligevel sover inde ved far, så han har nogen at kramme, så tager jeg bamsen til mig. Den bamse følger mig resten af tiden på hospitalet. Den bliver min livline om natten, og den giver mig duft fra og forbindelse til hjem. En tanke stikker dog i mit hjerte. For første gang føler jeg, at jeg ikke kan overskue mine egne børn.

Jeg forbereder mig på endnu en lang nat på hospitalet. Jeg føler mig så lille og langt fra voksen. I hvert fald ikke voksen nok til det her.

Fakta om blodpropper i hjernen
12.000 mennesker rammes årligt af stroke (hjerneblødning eller blodprop i hjernen) og ca. 85 pct. af alle strokes skyldes en blodprop i hjernen. Det gør strokes til den 4. hyppigste årsag til dødsfald i Danmark. Samtidig er det den diagnose, som giver flest voksne et handicap.

En blodprop i hjernen stopper tilførslen af blod til en del af hjernen, og hjernecellerne i det område, der ikke får blodtilførsel, er i risiko for at dø. Fra det øjeblik blodproppen sætter sig fast og lukker for blodforsyningen, tæller hvert minut, da der sker et stadigt tab af nerveceller.

Kilde: Hjernesagen
Kontaktperson:
Kim Nørgaard
Telefon:29937427
 
Afsender:
CEC Event
Nærum Gadekær 11
2850 Nærum
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166