Pressemeddelelser
Publiceret den: 10-02-2021
Både før og efter håndboldherrerne strøg på banen under VM i håndbold i sidste uge, var de i hænderne på en helt særlig behandler - nemlig Manuvision kropsterapeut, Kristoffer Glavind Kjær. Kristoffer udøver en behandlingsform, som også viser lys forude i behandling af krigsveteraner med svære traumer, PTSD.

De er et umage par - verdens bedste håndbold målmand, Niklas Landin og Manuvision kropsterapeut Kristoffer Glavind Kjær. Ikke desto mindre har de kæmpe respekt for hinanden, og det de hver især er hamrende dygtige til. Niklas til at passe målet på landsholdet og Kristoffer til at sørge for at spillerne er kampberedte og i stand til at levere deres absolut bedste.

“Jeg stoler 100 procent på Kristoffer og oplever, at hans behandling hjælper hver gang. Han var f.eks. med til at afhjælpe nogle problemer, jeg havde i lysken, som blev bedre for hver gang, jeg fik behandling af ham”, forklarer Niklas Landin om behandlingen hos Kristoffer før og efter VM-kampene i Egypten.

Den særlige behandlingsform, Manuvision kropsterapi, som Kristoffer har udøvet gennem mere end 20 år er netop ved at blive gransket, når det handler om at hjælpe mennesker med nogle af de sværeste traumer, PTSD. Til sommer udkommer forskningsresultaterne på baggrund af to års forskning i kropsterapi udført af Manuvision kropsterapeuter.

Behandling af ekstremerne og alt derimellem
Det er anden gang at Manuvision kropsterapeut Kristoffer Glavind Kjær er med til VM i håndbold. Og hvordan behandlingen af elitesportsudøvere, svært traumatiserede mennesker, og alle os andre derimellem hænger sammen, er faktisk mindre mærkværdigt, end det lyder. Det handler om, at den måde vores krop reagerer på forskellige situationer i livet, i høj grad er bestemt af vores nervesystem. Det er vores nervesystem, der sørger for at holde os i live ved at regulere kroppen, når vi bliver pressede – uanset om det så er for at yde på vores job, leve et liv uden stress eller præstere på topniveau.

“Om det er elitesportsudøveren, krigsveteranen der lider af PTSD eller et hvilket som helst stressramt menneske, vi behandler, så handler det om at behandle nervesystemet på en måde, der gør, at man hindringsfrit kan yde en toppræstation eller slippe et traume - gennem sin krop”, forklarer Kristoffer Glavind Kjær, Manuvision kropsterapeut og partner, som i sidste uge kom hjem fra VM i håndbold for herre.

De foreløbige forskningsresultater er lovende, forklarer Nanna Ahlmark, projektleder på forskningsprojektet og seniorforsker ved Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet. Her er det blevet undersøgt, hvilken effekt af kropsterapi udført af Manuvision behandlere har for krigsveteraner med PTSD. Forskerne har sammenlignet veteraner, der modtager Manuvision behandling udover deres normale behandling, som typisk er medicin og samtale, med en gruppe veteraner, der kun modtager den normale behandling eller “treatment as usual”, fortæller Nanna Ahlmark. Desuden undersøger forskerne veteranernes egen oplevelse af udbyttet af behandlingen.

Manuvision kropsterapi og VM præstationer
Manuvision kropsterapeut Kristoffer Glavind Kjær har i mange år også behandlet nogle af verdens bedste cykelryttere bl.a. Peter Sagan og Alberto Contador. Han har været med som behandler på cykelholdet i ni år side om side med Bjarne Riis og altså senest været en del af VM holdet som behandler af landsholdets håndboldherrer. Kristoffer behandler spillerne både før og efter, de går på banen, det er der en helt særlig grund til - det handler om både at forberede dem på at yde deres maksimale på banen og at hjælpe dem til at restituere lige så effektivt efter kampen.

“Jeg føler altid en form for lethed, når jeg har været til behandling hos Kristoffer. Derfor var jeg der også hver evig eneste dag i slutrunden i Egypten, og også ved VM i 2019”, fortæller Niklas Landin.

“Elitehåndboldspilleren skal kunne gå ind på banen og yde en eksplosiv toppræstation. Det kræver, at man er kampberedt, og så kræver det en hulens masse energi. Manuvision behandlingen inden kampen hjælper præcis med at holde på den rigtige energi og kampberedthed. Meget forenklet er vi simpelthen uddannede i at trykke på de helt rigtige knapper på det meget store keyboard til nervesystemet.
Efter kampen skal der behandles på en måde, så spilleren kommer ned igen og bliver i stand til at restituere”, forklarer Kristoffer Glavind Kjær og understreger at relationen til håndboldspillerne også er helt afgørende for at kunne trykke de rigtige steder.

Manuvision kropsterapi og traumer
Det som forskningen peger på i denne særlige Manuvision kropsterapi, er, at tilgangen til at behandle nervesystemet også har stor effekt på mennesker, der lider af PTSD.

“De veteraner som lider af PTSD har simpelthen krigen siddende i kroppen. Selv den mindste lyd kan på et splitsekund bringe dem tilbage til Helmand-provinsen, alt imens de sidder og drikker en kop kaffe”. Kristoffer forklarer, at voldsomme traumer låser kroppen fast, så den kan opføre sig, som om den fortsat er i krig selv flere år efter, man er kommet hjem fra krigen - eller flere år efter en voldsom oplevelse som en voldtægt, overfald eller andet. Det er den låsning i kroppen, som Manuvision kropsterapeuten skal have lokaliseret og afspændt. Men det er ikke kun mennesker med de sværeste traumer, som kan have glæde af behandlingen. Det er også alle os andre, som bokser med stress, depression eller angst, som kan have stor effekt af Manuvision kropsterapi.
I samarbejde med Statens Institut for Folkesundhed, Krise- og Katastrofepsykiatrisk Center på Rigshospitalet og Patientforeningen Danmark er Manuvision Kropsterapi sat under lup, og forskere fra Statens Institut for Folkesundhed er lige nu i gang med at stykke de sidste data sammen i undersøgelsen om virkningen af kropsterapeutiske behandlingsforløb ledet og udført af Manuvision.
Forskningen blev sat i værk efter et pilotprojekt i 2015 pegede på, at behandlingsformen kunne hjælpe i behandlingen af mennesker med voldsomme traumer - veteraner med PTSD.

Næste gang Manuvisions Kristoffer Glavind Kjær skal hjælpe elitesportsudøvere til at yde deres bedste bliver til OL og Tour de France.

Kilder til interview:

Kristoffer Glavind Kjær, Manuvision kropsterapeut og partner, Tlf.: 21924412

Angela Jørgensen, Manuvision kropsterapeut og partner, leder af forskningsprojektet,
tlf.: 20214106 - for viden og udtalelser om forskning om Manuvision og PTSD.

Nanna Ahlmark, forskningsleder, Statens Institut for Folkesundhed og seniorforsker ved Syddansk Universitet, Tlf.: 60808965, for igangværende forskning om kropsterapi og PTSD udført af Manuvision behandlere.
Kontaktperson:
Ida Meisling
Telefon:26 83 77 89
 
Afsender:
Manuvision
Bernhard Bangs Alle? 25-27
2000 Frederiksberg C
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166