Pressemeddelelser
Publiceret den: 05-03-2021
I første genåbningsuge i Danmission Genbrug er der både sat omsætningsrekord og åbnet to helt nye butikker med stor succes.

Størstedelen af Danmissions 70 genbrugsbutikker begyndte at genåbne i mandags, og de resterende følger i den kommende uge.

På de første genåbningsdage, hvor Danmission også har åbnet to helt nye butikker i Svendborg og Brabrand i Aarhus, er der sat omsætningsrekord. Det fortæller Jannie Zillig, der er leder af Danmission Genbrug & Salg:

“Det er gået over alt forventning. Vores frivillige har knoklet for at kunne følge med. Det er helt exceptionelt, så mange ekspeditioner, vi har haft, og hvor uproblematisk det har været at få så mange kunder igennem vores butikker,” siger hun med henvisning til de særlige corona retningslinjer for detailhandelen.

I alle Danmissions butikker oplever de, at kunderne er yderst indstillede på at følge de skærpede retningslinjer om afstand, der har givet lange køer uden for flere butikker.

“Kunderne har virkelig været samarbejdsvillige. De har udvist stor tålmodighed fx i forhold til at stå i kø bare for at komme ind i vores butikker. Især i vores to helt nyåbnede butikker har vi oplevet rigtig lange køer. Vi kan konstatere, at gode genbrugsvarer og lækre butikker er værd at vente på,” siger Jannie Zillig.

Blæst bagover i Svendborg

I den helt nye genbrugsbutik i Svendborg er de frivillige da også nærmest blæst bagover af den store succes, de har åbnet den nye butik med.

“Vi havde slet ikke regnet med, at vi ville få så travlt, og ingen af os havde fantasi til at tro, at vi ville omsætte for så mange penge på vores første åbningsdage,” siger Bente Nygaard, der er en del af butikkens frivillige butiksledelse.

Nu har de frivillige i den nye butik travlt med at sortere, prissætte og fylde butikshylderne op igen med nye genbrugsvarer.

Købelystne kunder

I den ny butik i Brabrand i Aarhus, der er placeret ved indkøbscentret Bazar Vest, har der også været travlhed, siden butikken åbnede i tirsdags.

“Det har været helt forrygende. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at folk ville være så købelystne. Det klinger godt i kassen, og betyder vi kan sende et flot overskud af sted til Danmissons arbejde,” siger Karla Gosvig, der er formand for Danmission Genbrug Bazar Vest.

Der er noget, der tyder på, at de genbrugssultne kunder ikke sådan lige får stillet sulten.

Kunderne er strømmet til Danmissions butikker i løbet af den første genåbningsuge.

“Jeg har ventet rigtig længe på igen at kunne gå i genbrug og støtte lokalt. Jeg plejer at gå rigtig meget i genbrugsbutikker, så at det nu endelig er en mulighed igen, er jeg virkelig glad for,” siger Karen Mose Hovgård, der bl.a. er kunde i Danmission Genbrug København Ø.

Det går pengene til

Overskuddet fra Danmission Genbrug går til Danmissions indsats for at skabe bedre vilkår for folk i nød, passe på naturens ressourcer og støtte fredsarbejde i Asien, Afrika og Mellemøsten. Danmission er en folkekirkelig organisation, der blev grundlagt for knap 200 år siden. Danmission driver 70 genbrugsbutikker over hele landet.
Kontaktperson:
Kirstine Skovhøj
Telefon:22437700
 
Afsender:
Danmission Genbrug
Strandagervej 24
2900 Hellerup
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166