Pressemeddelelser
Publiceret den: 31-03-2022
Den socialøkonomiske virksomhed RytmeDoktor, som er stiftet af hjertelæge Peter Steen Hansen, har netop udgivet RytmeDoktor App til patienter med hjertesygdommen atrieflimren. App’en er en naturlig forlængelse af bloggen www.rytmedoktor.dk, som i dag er den største blog om hjerterytmeforstyrrelser og atrieflimren i Skandinavien.

Omtrent 150.000 danskere har atrieflimren. Sygdommen bliver meget hyppigere, jo ældre vi bliver og da vores gennemsnitslevetid er stigende, er atrieflimren en voksende sygdom med cirka 30.000 nye tilfælde om året i Danmark. Mellem hver tredje og hver fjerde af os vil, på et tidspunkt i livet, få atrieflimren.

Atrieflimren er den største enkeltstående årsag til blodpropper i hjernen og skyld i cirka 25% af alle tilfælde - op imod 4.000 tilfælde årligt i Danmark. Derudover er atrieflimren en hyppig årsag til nedsat pumpekraft i hjertet - “hjertesvigt”. Endelig dokumenter ny forskning, at 3 gange så mange med atrieflimren, sammenlignet med baggrundsbefolkningen, falder ud af arbejdsmarkedet indenfor de første 15 måneder efter diagnosen er stillet.

“Vi ønsker med appen at øge kendskabet til atrieflimren, så flere får diagnosen tidligere. Og dermed kan få relevant behandling for at undgå strokes - i form af blodpropper i hjernen - nedsat livskvalitet og hjertesvigt. For de patienter, der har fået stillet diagnosen atrieflimren, skal appen fungere som et værktøj til at mestre sygdommen bedre og blive “kaptajn i eget liv”. Endelig ønsker vi at minimere den angst, der er forbundet med det at have fået en hjertesygdom. Dette bl.a. for at reducere risikoen for at falde ud af arbejdsmarkedet” (hjertelæge Peter Steen Hansen)

RytmeDoktor har specialiseret sig inden for hjerterytmeforstyrrelser og sigter ambitiøst mod at blive en af verdens førende ressourcer inden for patientuddannelse og mestring af atrieflimren. Pt. står RytmeDoktor-bloggen stærkt i Danmark, Norge og Sverige. Endvidere er der udviklet en engelsk version af bloggen, som skal markedsføres i UK i 2023 - efterfulgt af en engelsk udgave af app'en.

Kilder til artikel: www.rytmedoktor.dk og hjertelæge Peter Steen Hansen
Kontaktperson:
Ulrik Blom
Telefon:91566235
 
Afsender:
RytmeDoktor ApS
Havnegade 62
6700 Esbjerg
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166