Pressemeddelelser
Publiceret den: 18-08-2022
Hvert år forsvinder 300.000 børn i Europa ifølge Amber Alert Europe. Selvom ikke alle udsættes for kriminelle handlinger, såsom indlemmelse i prostitutions- og narkomiljøer, må bortførelserne efterlade livslange ar på sjælen for alle børn, der tages til fange og holdes som gidsler i voksnes verden.
Tallet og statistikker om børns forsvindinger har gjort forfatter Ulrik Lauritzen indigneret nok til at tilegne sin anden krimi de børn, der ikke er så heldige at ligne Madeleine McCann eller at have mediernes konstante bevågenhed. ”Uledsagede flygtningebørn, romabørn, handlede børn og voksne er vel næsten en særlig europæisk underklasse, der bor og lever i parker og på gader og stræder,” siger Ulrik Lauritzen.

Dæmon, anden del af Ulrik Lauritzens krimitrilogi fra grænselandet udkommer 26. august 2022. Ulrik Lauritzen er bosat i Dronninglund.
Dæmon er en selvstændig efterfølger til Flod. Trilogien strækker sig fra 1976 og frem til nutiden. Med Dæmon er vi nået til 2006.

Resumé
Efterretningsagent Jacob Moritz har fået nok af modløse eftersøgninger. Under en samtale i fængslet Stammheim nær Stuttgart afslører en terrordømt, at Jacobs mor ikke døde i en ulykke, som hans far altid har fortalt, men at hun blev udpeget som forræder. Og drabsmanden er stadig aktiv.

Jacob udlånes til politiet i en lille grænseby i det sydvestlige Danmark, da syvårige Maria forsvinder. Han har grund til at tro, at samme mand, som dræbte hans mor, er involveret, og står bag et omfattende europæisk netværk, der stjæler børn fra børnehjem.

Kriminalkommissær Dagmar Thomasson er flyttet fra sin mand og to døtre i København efter at have stukket en mistænkt ned i en hotelbaggård. Sammen med Jacob søger hun efter den bortførte Maria, da liget af en anden pige dukker op. På pigens krop finder de en besked: Våg over deres børn, for dagen er kommet. Få dage efter dør endnu et barn, og de to efterforskere indser, at sagerne i grænsebyen hænger sammen.
 
Og snart går det op for dem, hvad de forsvundne børn skal bruges til.
Dæmon udforsker de uafklarede barneskæbner, hævnlyst og vrede. Bogen er som Flod, trilogiens første prisnominerede og anmelderroste bog, baseret på virkelige hændelser, rygter og fiktion. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Den personlige grund til at skrive bogen
I Dæmon har Ulrik Lauritzen spekuleret over det enorme antal årlige bortførelser af børn. Det er tal, der er lige så ubegribelige som uacceptable, især i en del af verden, der betragter sig selv som veludviklet. Som andre er han blevet forfærdet over de personlige historier om børn, der forsvinder sporløst og efterlader sig sørgende familier i følelsesmæssige ruiner. Og hvis krimier kan noget, så er det at rette spotlightet mod skyggesiden af vores samfund, mod uretfærdighed.

”Jeg kan næsten ikke forestille mig, hvilke uhelbredelige ar på sjælen børnene efterlades med, og hvor tung en byrde de må bære med sig resten af livet,” siger han, ”men jeg har gjort et forsøg.”

Nogle børn dukker op i live, andre findes døde, og så er der de børn, der savnes for evigt. Som det var gældende for forrige bog, er hævnlyst et centralt tema i Dæmon. Hvem formår at lægge fortiden bag sig og komme videre?

Flod – en uventet succes
Det var til Ulrik Lauritzens store glæde og overvældelse at se, hvordan Flod blev modtaget i hele Danmark, og overraskelsen fulgte, da bogen blev indstillet til debutantprisen på Bogforum 2021 samt Bodil og Jørgen Munch-Christensens legat. Dansk Biblioteks Center gav deres anbefaling med og kaldte Flod for en "Velskrevet og underholdende debutkrimi".


For yderligere info og / eller interesse i gratis anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlaget kontaktes på:
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com
Telefon: 61 31 98 54


Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Ibsensvej 22
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166