Pressemeddelelser
Publiceret den: 27-08-2022
”Dialektik” er en berømt og berygtet filosofisk term med en lang idehistorie, der kulminerer med G.W.F. Hegels modsigelsesdrevne filosofi. Alligevel har der ikke tidligere været en udgivelse på dansk med hans filosofiske logik, den dialektiske tænkemåde, der har sat sit tydelige aftryk hos for eksempel Marx, Žižek og fransk teori.
Hegels logik er spændende, fordi den langt fra kun handler om logos eller det forstandige. Logik har en iboende dialektik, der ikke må reduceres til det døde skema: tese-antitese-syntese, som eftertiden har haft en tendens til. Dialektik er en proces, der kan hjælpe os med at kortlægge strukturen i overgange og forandringer.

Det satiriske skrift “Hvem tænker abstrakt?” giver et originalt bud på, hvordan filosofien kan lære os at tænke konkret. Og de to nøgletekster fra Hegels dialektisk-spekulative logik forklarer på pædagogisk vis, hvordan dialektisk tænkning virker, og viser os helt ind i begrebsbevægelsens maskinrum i den berømte sekvens, hvor væren og intet bliver til tilblivelse.

Teksterne er udvalgt og kommenteret af William Mathorne og Anna Cornelia Ploug, der ligeledes har skrevet en fremragende introduktion, der forklarer, hvorfor vi bør se dialektikken som en levende og kritisk metode, der kan bruges til at sætte spørgsmålstegn ved alt fra køn til kapitalisme.


Dialektik
G.W.F. Hegel

160 sider * 200 kr.
Fås også som e-bog.
Udkommer på Hegels 252-års fødselsdag 27.8.2022
Kontaktperson:
Marianne Kølle
Telefon:26168481
 
Afsender:
Forlaget Mindspace
Ryesgade 77 th.
2100 København ø
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166