Pressemeddelelser
Publiceret den: 30-08-2022
Spejlinger består af 19 historier eller episoder fra hovedpersonen Anitas liv. Teksterne spænder over et langt tidsrum fra det tidspunkt, hun som teenager flyttede fra Helsingfors til Danmark med sin mor og op til voksenalderen. Det er små glimt af en livshistorie på godt og ondt, om glæder og sorger, om venskaber og det både berigende og vanskelige ved at indgå i relationer til andre mennesker.

Viveca Tallgren, bosat på Frederiksberg, er født og opvokset i Helsinki, Finland. Hun er cand.phil i spansk fra Københavns Universitet og har undervist i faget på CBS og VUC. Hun har også arbejdet som freelancejournalist.
Hun arbejder nu som forlægger for Apuleius’ Æsel med sin mand. Foruden at skrive skønlitteratur har hun også oversat flere af forlagets bøger både fra spansk og sit modersmål svensk.

Uddrag fra Spejlinger
"Det var ved at blive aften, og det var begyndt at blæse udenfor. Vinden ruskede i træerne, og jeg trak gardinerne for. Det lød, som om en eller anden trampede udenfor vinduet. Knagende lyde. Lige siden jeg var barn, har jeg været mørkeræd og tør ikke bo i sommerhuse, der ligger afsides i skovbryn. Jeg tændte alle lysene og tjekkede, at døren var ordentligt låst. Fortsatte med at skrive om mors situation. Hun havde jo slet ikke vidst noget om fars rejseplaner, selvom hun havde bemærket, at han havde været så hemmelighedsfuld i de sidste par måneder inden afrejsen. Jeg kan også godt forstå ham og hans hemmeligholdelse af rejsen. Mor var umulig at diskutere med, hvis man var uenig med hende. Nu var den knagende lyd der igen! Det lød som om nogen luskede omkring derude, eller var det bare vinden? Jeg gik rundt i værelset og standsede ved det smukke vitrineskab i art nouveau-stil. Inde i skabet stod der to rækker med gamle bøger. Mit blik faldt på en bog af Herbert Pundik med titlen Det kan ikke ske i Danmark – jødernes flugt til Sverige 1943. Jeg bladede i den, og inde i bogen fandt jeg et stykke sammenfoldet papir, et brev, der var blevet gulligt med årene."
Fra Refugium


Spejlinger udkommer 15. september 2022.


For yderligere info og / eller interesse i gratis anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlaget kontaktes på:
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com
Telefon: 61 31 98 54


Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Ibsensvej 22
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166