Pressemeddelelser
Publiceret den: 11-09-2022
I 2019 havde "Feriehusmessen" en succesfuld premiere i MESSE C Fredericia, og efter et par års corona-benspænd vender messen stærkt tilbage i weekenden efter påske næste år. Her står branchens førende aktører klar med inspiration, tilbud, rådgivning og foredrag omkring udlejning, nybyg/tilbyg, køb, salg, finansiering, energiforbedring, udstyr, indretning og meget andet.

Line Skipper Marx, projektleder i MESSE C, håber at mange af landets 200.000 sommerhusejere samt potentielle købere vil sætte kursen mod Fredericia:
- Vi glæder os så meget til at byde indenfor efter en alt for lang coronapause. Det er vores klare ambition, at anden udgave af Feriehusmessen bliver endnu større og endnu bedre end premieren i 2019. Vi har høstet mange erfaringer og har evalueret sammen med branchen, så vi kan udstikke den bedste retning for 2023-udgaven. Jeg er overbevist om, at både udstillere og besøgende får to spændende og udbytterige dage på Feriehusmessen, siger Line Skipper Marx.

FOKUS PÅ KAPACITET OG BÆREDYGTIG TURISME
Messen arrangeres i samarbejde med Feriehusudlejernes Brancheforening, som har oplevet gentagne rekorder på udlejningsmarkedet siden pandemiens start. Juli 2022 lå med 4,2 millioner overnatninger lidt under de foregående år, hvor antallet af danske gæster i feriehusene steg markant under corona, men samlet sætter årets første syv måneder rekord med 13,2 millioner overnatninger, oplyser direktør Pia Loft.

- Tallene viser blandt andet, at tyskerne er kommet stærkt tilbage efter corona, og at danske overnatninger er steget betragteligt i forhold til 2019 før corona. Der er med andre ord mange danskere, der virkelig har fået øjnene op for glæden og værdien ved ferie tæt på kyst og natur i danske feriehuse, siger Pia Loft.
Hun tilføjer, at den enorme interesse giver branchen en stadig mere pressende udfordring, nemlig at udbuddet får sværere og sværere ved at matche efterspørgslen.
- Så vi vil blandt andet sætte fokus på kapacitet på messen - hvordan får vi flere husejere gjort interesseret i, at det faktisk er attraktivt og ret problemfrit at udleje sit hus, siger direktøren. Hun tilføjer, at foreningen også vil slå et slag for et energiforbedringsfradrag for udlejede feriehuse, som taler lige ind i den nationale strategi om bæredygtig turisme.

TERMINEN LIGGER PERFEKT
Hos en af landets største udlejere af sommerhuse og ferieboliger, NOVASOL, er der også store forventninger til Feriehusmessen.
- Vi havde en fantastisk messe i 2019, og jeg tror, den bliver endnu bedre næste år. Terminen ligger perfekt - lige efter påske og lige efter "sæsonstarten" for bureauer og husejere. Så jeg forventer et par travle dage, mange glade gæster og nogle gode feriehusejere, vi kan kontakte efterfølgende med henblik på udlejning, påpeger regionschef Jan Bech.

Han kan efter eget udsagn næsten ikke få armene ned efter de seneste rekordår, og han ser med stor optimisme på fremtiden trods faktorer som inflation, rentestigning, energikrise med videre.
- Vi følger det tæt, og jeg håber selvsagt, at det retter sig. Men set isoleret med udlejningsbriller er krisetider ikke nødvendigvis dårlige for feriehusudlejningen - i lidt usikre tider bliver flere hjemme eller i nærområdet, og vi ser også større interesse for at få en ekstraindtægt ved at udleje sit sommerhus, siger han.

Feriehusmessen finder sted den 15.-16. april 2023 i MESSE C Fredericia. Se mere på www.feriehusmessen.dk.

• YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Projektleder Line Skipper Marx, MESSE C, tlf: 27 77 00 54, mail: lm@messec.dk
Kontaktperson:
Projektleder Line Skipper Marx
Telefon:11223344
 
Afsender:
MESSE C
Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166