Pressemeddelelser
Publiceret den: 14-09-2022
Det er ikke de største sommerhuse med pool og aktivitetsrum, der er de største energi-slugere, når det kommer til valg af ferie. Forklaringen skal findes i sommerhusenes effektive varmepumper, og det kan heldigvis berolige de sommerhusgæster, der er bekymrede for deres forbrugsafregning, da omkostningen til el, vand og varme hos langt de fleste feriehusudlejere netop afregnes separat og efter måler.

Hos udlejningsbureauet VillaVilla, der udlejer 374 store sommerhuse med swimmingpool og aktivitetsrum, får de lige nu flere opkald fra lejere, der er bekymrede for, at regningen til el, vand og varme langt overstiger prisen for at leje sommerhuset. ”Vi kan godt forstå, at mange spørger om det” udtaler Heidi Wirenfeldt, der er udlejningschef og daglig leder i VillaVilla, ”men vi kan heldigvis berolige vores gæster med, at over 90% af de sommerhuse, vi udlejer, er moderne sommerhuse med varmepumpe, der leverer omkring 3,5-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi”. Derudover er de fleste af de sommerhusejere, som VillaVilla samarbejder med, berettiget til el-reduktion, hvilket i sidste ende også kommer lejerne af sommerhuset til gode. ”Vi har også måttet sætte el-prisen op, men fordi sommerhusejerne får el-reduktion, følger vores forbrugspriser ikke den generelle udvikling i markedet én til én”, forklarer Heidi Wirenfeldt.

Moderne huse og kort transporttid er lig med Co2-venlig ferieform

Når det store Co2-regnskab skal gøres op, er der naturligvis stor forskel på, om tre eller fire familier på tværs af generationer sætter sig i en flyvemaskine for at flyve til Mallorca for at holde ferie sammen, eller om man sætter sig i bilen for at køre til Vesterhavet. ”Vi synes, det er vigtigt, at forbrugerne har et alternativ, hvor man ikke skal gå alt for meget på kompromis”, udtaler Heidi Wirenfeldt og fortsætter: ”F.eks. ved vi, at det for børnene er meget vigtigt at have en pool at plaske rundt i, og det er jo blandt andet det, de store sommerhuse kan tilbyde”. I de store sommerhuse er der ofte også et aktivitetsrum med masser af aktiviteter for hele familien, og på den måde bliver man mindre afhængig af vejret. ”For der er ingen tvivl om, at Danmark i november har svært ved at måle sig med f.eks. Mallorca, når det kommer til vejret” udtaler Heidi Wirenfeldt, ”men så kan sommerhusene noget andet, og det er jo op til den enkelte at afgøre, om det er dér, kompromisset skal indgås i forhold til at skåne vores klima”.

Forbrugspriser uden overraskelser
Det er nærmest umuligt at gætte, hvor meget el, vand og varme man bruger på et ophold i et poolsommerhus. Forbruget er selvfølgelig afhængigt af, hvor mange gæster der er i sommerhuset, og hvor meget de forskellige faciliteter bliver brugt på ferien. Årstiden har naturligvis også meget at sige ift. hvor meget lys og varme, der bruges under et ophold, men forbruget vil alt andet lige være lavere i et moderne sommerhus med en energirigtig varmekilde.

”Er man som kommende lejer i tvivl eller bekymret, kan man altid kontakte os og få et overslag over forbruget i et konkret sommerhus”, udtaler Heidi Wirenfeldt, ”vi kan naturligvis ikke spå om, hvordan strømpriserne udvikler sig i fremtiden, men vi kan i hvert fald berolige lejerne ved at give dem et estimat på det samlede forbrug med de priser, som vi kender i dag”.

Spar på energien

Med et par simple tricks kan man som gæst være med til at spare på forbruget på sommerhusturen, til glæde for pengepungen og vores fælles Co2 regnskab.

• Husk at lægge pooldugen over poolen når den ikke er i brug. Dermed holder poolen på varmen og der spares strøm til poolrummets affugter.

• Husk at svabe gulvet i poolrummet for vand, det vil holde poolrummets affugter og dermed elmåleren i ro.

Fakta

• 90% ad de store sommerhuse med pool og aktiviteter, som udlejes af VillaVilla, har varmepumper.
• Sommerhusejere kan få en reduktion i el-afgiften, hvis forbruget overstiger 4000 kWh om året.
• Lejer man et poolhus med varmepumpe gennem VillaVilla, skal man i øjeblikket forvente at energi-udgiften er højere end sidste år, men prisudviklingen har ikke fulgt udviklingen i markedet én til én.
• Lejer man f.eks. et poolhus til 18 personer en weekend i november vil den reelle merudgift ligge på ca. kr. 1000 svarende til kr. 56 per person eller kr. 250 per familie, hvis fire familier lejer sommerhuset sammen.

Kontakt
Udlejningschef i VillaVilla Heidi Wirenfeldt
E-mail: heidi@villavilla.com
Tlf.: +45 53 60 55 89

VillaVilla (tidligere Luksushuse.dk) har eksisteret siden 2003 og har i dag over 7000 udlejninger med ca. 100.000 besøgende gæster om året. Firmaet har specialiseret sig i udlejning af store luksus- og aktivitetssommerhuse med plads til flere familier i Skandinavien og Nordtyskland. Når du lejer et sommerhus hos VillaVilla, er du altid sikret god service, der lever op til sommerhusenes høje kvalitet og standard, hvor der hver dag bliver skabt oplevelser og minder for livet.
Kontaktperson:
Heidi Wirenfeldt
Telefon:53 60 55 89
 
Afsender:
VillaVilla
Livøvej 2A
8800 Viborg
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166