Pressemeddelelser
Publiceret den: 22-09-2022
Da Mutti ødelagde sin familie, fordi hun kedede sig

København har frembragt mange excentriske og skæve personligheder, Reine Monterossi er en af dem, fuldt på højde med Marquisen og Grevinden på tredje. Reine Monterossi, også kaldet Mutti, er familiens matriark. Hun har oplevet hele det 20. århundrede med alle de teknologiske fremskridt, krige og sociale strømninger. Derfor ved hun også, hvordan man beholder sin position i samfundet, når alt andet forandres. Og derfor ved hun, hvordan man fremstår rig og betydningsfuld, selvom bankbogen er tom og herskabslejlighedens mange malerier efterhånden er efterligninger. Og derfor skriver hun testamente. For selvom der ikke er meget at give videre, holder det hendes fire voksne og intetanende børn på tæerne – og dét i sig selv er underholdende.

MUTTI handler om den karismatiske og eventyrlystne Reine Monterossi; en kvinde der blev bortadopteret som 5årig, sendt i belgisk klosterskole efter 1. verdenskrig, som boede i 1920’ernes Berlin og sejlede til Australien med dampskib for at være au pair. Det er fortællingen om en manipulerende, skruppelløs og til tider selvbedragerisk gammel dame, der på den anden side også er morsom, inspirerende, fantasifuld og klarsynet som få. Det er også en historie om familie, søskende- og moderkærlighed – og mangel på samme. For Mutti står ved, at hun ikke elsker sine børn lige højt, og det er, som hun siger: Det er ikke forbilledligt, men det er menneskeligt. Og kan man virkelig elske sine børn lige højt?

Den første af seks bøger
Med MUTTI har Hans Frederik Munch skrevet en humoristisk og rørende historie. Bogen er yderst velkomponeret. Der bruges greb fra krimigenren, og der er historiske tilbageblik, men først og fremmest er MUTTI en anekdotisk fortælling, der foregår i en starten af 90’erne, krydret med et poetisk og humoristisk sprog. MUTTI er første bog i romanføljetonen Fantaster og Tyranner, et værk bestående af seks kortromaner, der giver os et indblik i en familie fuld af … fantaster og tyranner. Bøgerne foregår i forskellige årtier, i forskellige dele af Danmark, og er en ejendommelig families vej gennem historien. Vi møder verdensfjerne sejlere og poetiske købmænd, svenske immigranter og overtroiske husmødre. Der er noget skrøneagtigt ved bøgerne, noget velkendt dansk, og alligevel eksotisk, som de 100 år, hvor det hele udspiller sig.

Hans Frederik Munch er født i Cape Town 1983 og bosat i København. Har tidligere udgivet bøgerne Under Kondoren (2009) og Pupiller udvider sig i mørke (2019).


For yderligere info eller interesse i anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlaget kontaktes på:
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com
Telefon: 61 31 98 54


Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Ibsensvej 22
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166