Pressemeddelelser
Publiceret den: 05-10-2022
Tal fra Danmarks Statistik viser at 12.454 danske ægteskaber endte i skilsmisse sidste år, og i 2019 var tallet historisk lavt, da blot 10.454 gifte par, valgte at afbryde deres ægteskab. Det svarer til en skilsmisseprocent på 35,38%. Vi skal ikke kigge længere tilbage end perioden 2013-2016, før at danskerne havde en helt anderledes skilsmisseprocent på et gennemsnit af hele 51,76% - en forskel på over 15% procentpoint og flere tusinde skilsmisser til forskel.
Det store fald skyldes særligt perioden med Covid-19 og de mange nedlukninger, hvor flere par naturligvis har fundet tryghed i at blive sammen igennem den globale pandemi. Desuden er det helt forventeligt at mange par har fundet mere tid til hinanden.

Men hvad skal der ske med antallet af skilsmisser, nu hvor vi er kommet ud på den anden side af pandemien?

Det har Frederik Groth, direktøren for Mshop, en af Nordens største forhandlere af sexlegetøj og intimprodukter, et meget kvalificeret bud på.

”Man skulle ikke tro at skilsmisseprocenten og omsætningen af sexlegetøj, har noget med hinanden at gøre. Men hos Mshop følger vi den tæt, da vi ser en meget interessant korrelation mellem netop de to variable. Det er ikke mindre end et år siden at Berlingske kunne fortælle at salget af appstyrede vibratorer var steget med 115% siden marts 2020, mens vi tidligere også selv har rapporteret, at danskerne gik amok i sexlegetøj på valentinsdag i 2021, hvor vi selv så en stigning i omsætningen på hele 452% til forskel”

Anderledes ser det dog ud for det indeværende år, forsætter Frederik Groth.

”Vi ser ikke den samme udvikling i 2022 og derfor er vores bud, at når skilsmisseprocenten for 2022 udkommer, at vi igen vil se en stigning i antallet af skilsmisser og den samlede skilsmisseprocent. Og det er rigtigt ærgerligt, når det er en af vores klare ambitioner som virksomhed at hjælpe de danske par der oplever problemer i deres ægteskab – en ambition vi arbejder med til dagligt, når vi guider flere tusinde gifte par mod at opnå et bedre sexliv”

Nyt studie viser en klar sammenhæng mellem brugen af sexlegetøj og den seksuelle sundhed
I starten af august gik nyheden om et nyt studie fra den Amerikanske forening af urologer viralt, da et resume af deres forskning blev publiceret i tidsskriftet ”The Journal of Urology” Alene resumeet af studiet, viste klare positive effekter af den generelle seksuelle sundhed. Blandt andet viste studiet at regelmæssigbrug af vibratorer blandt kvinder havde nedenstående effekt:

Forbedring af det overordnede helbred af bækkenbunden blandt kvinder
Lavere inkontinens og en øget styrke for musklerne i bækkenbunden
En reducering i tidsforbruget for at opnå en orgasme som kvinde, samt en stigning i antallet af orgasmer
Og netop de effekter, har vist en sammenhæng mellem en reduktion af stress, en forbedring af den generelle sundhed og ens sexliv. Faktisk var resultaterne så klare, at de amerikanske urologer bag studiet, mente at ”sexlegetøj som vibratorer bør udskrives på recept”.

”Vi følger studiet tæt, og glæder os meget til at se de endelige resultater. Studiet peger på mange af de ting, vi har kæmpet for at få frem i søgelyset i flere år. Vi er sikre på at mange ægteskaber kan reddes ved at investere mere tid i ens sexliv, som vi gjorde under Covid-19 - og ved gå på opdagelse med sin partner, blandt de mange produkter der kan løfte en sexliv. I sidste ende tror vi på at det har en positiv effekt på antallet af skilsmisser, og vi ser frem til at få endnu mere indsigt på dette område, når studiet færdiggøres”, afslutter Frederik Groth.

Konkrete råd fra eksperten: Sådan opnår i et bedre sexliv
Karin Fagerblom er produkt & samlivs ekspert hos Mshop, og har i mere end 10 år rådgivet et utal af par, til at finde de rette produkter i forhold til deres behov. Og hun peger på at det er ganske få ting man skal gøre, for at ens sexliv løftes gevaldigt:

Det er desværre stadigt langt fra alle, der overhovedet har taget samtalen med sin partner, om at introducere et stykke sexlegetøj i jeres sexliv.

Det kan føles grænseoverskridende og særligt svært blandt par, der har været sammen i længere tid og allerede har opbygget en seksuel rutine.

Men udover de mange sundhedsmæssige fordele man går glip af, er den største negative faktor, at man ikke er åben og kommunikerende med sin partner - og det er særligt her, at et parforhold kan briste. Ved at åbne op for samtalen, viser man sin partner at man gerne vil dem og gerne vil jer som forhold.

En god ide er at give det som en gave til sin partner. På den måde fremstår det mere afslappet, fremfor at i sammen skal udvælge ét produkt, blandt de hundredvis af muligheder.

Man kan ikke komme udenom at en sund og aktiv livsstil, altid vil smitte af på ens sexliv

Men udover de klassiske ting, der følger med en sund og aktiv livsstil, som kost og træning, glemmer alt for mange par faktisk at træne seksuelt. Og her menes der ikke træning i selve akten, men simpelthen træningsøvelser der løfter jeres seksuelle sundhed.

For kvinder er det blandt andet træning af bækkenbunden, ved for eksempel at lave knibeøvelser eller bruge bækkenbundskugler, der kan bidrage helt exceptionelt meget. Kvinder vil først og fremmest opleve at de vaginale muskler bliver stærkere, hvilket giver en større følelse af kontrol over ens underliv. Man vil nemmere selv kunne styre, hvornår man opnår en orgasme, nydelsen og intensiteten vil være stærkere og sidst men ikke mindst, vil ens sexlyst også blive større.

Mænd har lige så stor gavn af regelmæssigt at styrke bækkenbunden med træningsøvelser. Hvor kvinder nemmere vil kunne styre deres underliv, gælder præcis det samme for mænd. Særligt effektivt er det, for at forebygge impotens, også kendt som rejsningsproblemer - den absolut største seksuelle udfordring, som alle mænd vil opleve på et eller andet tidspunkt i deres sexliv.
Kontaktperson:
Frederik Groth
Telefon:+45 40 14 20 10
 
Afsender:
Mshop.dk
Kalkbrænderiløbskaj 4
2150 København
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166