Pressemeddelelser
Publiceret den: 11-10-2022
Afsættet til Søren Kiils thriller RELOAD ligger i nyere hjerneforsknings forsøg på at forstå neuroner og hukommelsen på et detaljeringsniveau, hvor man kan udvikle metoder til at isolere og lagre erindringer fra patienter med begyndende demens, særligt Alzheimers. Senere, når sygdommen er mere fremskreden, kan erindringerne tilbageføres til patientens endnu raske områder af hjernen.
Denne spændende teknologi ligger naturligvis langt ude i fremtiden, men tanken har inspireret forfatter Søren Kiil til spørgsmålene, om man så også kan anvende et fremmed menneskes erindringer eller minder? Måske endda overføre talent, erfaring eller særlige færdigheder, så nyfødte ikke skal begynde forfra?
I RELOAD tager Søren Kiil tanken endnu længere ud, og spørger sig selv om det modsatte også kunne være muligt, altså at man sletter en uønsket erindring. Eller mere interessant, at man kun sletter følelser knyttet til en bestemt oplevelse, så man husker begivenheden men ikke følelsen af ubehag.
Temaet i RELOAD og hovedpersonens udfordring formuleres i et konkret dilemma: Ville du slette dine følelser for at undgå din skyld?

Skolelærer Steve Morris er på tiende år plaget af ødelæggende følelser efter en dødsulykke på Long Island i USA. Han drømmer om et andet liv, hvor han kan være en mere tilstedeværende og forstående far og ægtemand.

Ved et tilfælde bliver Steve bekendt med ny RELOAD-teknologi, der genetablerer Alzheimerpatienters tabte erindringer. Han lader sig behandle med en hemmeligholdt variant af RELOAD og oplever et stærkt forandret følelsesliv.

En række hændelser før og efter Steves behandling tyder imidlertid på, at RELOAD anvendes til andet end demensramte, og en tidlig morgen forsvinder en elev fra skolen, hvor han arbejder. Med hjælp fra journalisten Jessica Bonner kommer Steve på sporet af, hvad der foregår på Long Island, men beviser mangler, og snart er Steve i fare for at miste sit job, sin lille familie og i sidste ende sin forstand og sit liv.

Søren Kiil debuterer som romanforfatter med thrilleren RELOAD. Han er uddannet kemiingeniør, bor i Øverød nord for København, og har i mere end 20 år forsket og undervist inden for det tekniske og naturvidenskabelige område.
Senest har han udgivet tre fagbøger om teknisk kemi og produktdesign ved amerikanske Wiley og Polyteknisk Forlag. I 2006 og 2014 modtog han henholdsvis Statoil Prisen og Elastyrenprisen for sin forskning.


RELOAD udkommer 25. oktober 2022


For yderligere info eller interesse i anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlaget kontaktes på:
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com
Telefon: 61 31 98 54

Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Ibsensvej 22
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166