Pressemeddelelser
Publiceret den: 07-11-2022
Tirsdag den 8. november kan du opleve noget af Danmarks allerbedste håndværk, når skræddere, buntmagere, modister, sadelmagere, guldsmede og smykkedesignere viser deres kreationer frem på catwalken ved Laugenes Opvisning i de smukke sale og saloner i Moltkes Palæ.

Tid:
Tirsdag 8. november 2022, kl. 15.30 og 18.00

Sted:
Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K

Én ting er sikkert; verden ser sjældent ud som den lige gjorde. Vi kan ikke være sikre på, hvad der venter os forude – men vi kan være sikre på forandringer.

Alt det vi har oplevet igennem den seneste tid bevirker, at nogen har brug for at kigge fremad og omfavne friheden til at opleve og rejse igen, andre har brug for at se tilbage og finde tryghed i det nære og kendte.

Trods forandringer, vil ”Det gode håndværk” altid bestå, og derfor vil en stor buket af Danmarks bedste håndværkere med stolthed, præsentere deres håndværksmæssige kunnen til Laugenes Opvisning 2022, hvor teamet er ”No restrictions”.

Kongelig opbakning

Det er Skrædderlauget, Kjøbenhavns Guldsmedelaug og Håndværkerforeningen København, der sammen inviterer til Laugenes Opvisning, som i år holdes for tolvte gang.

Baggrunden for opvisningen er et ønske om at sætte fokus på de kreative håndværksfag og vise de kvaliteter, der ligger i individuelt unika-design.

“Laugenes Opvisning er en fælles platform, hvor vi sætter fokus på de forskellige håndværk og kvaliteter, der ligger i et stykke unika-design. Og opvisningen understreger, at de faglærte håndværkere virkelig har noget at byde på – og ikke kun med gallakjoler eller couture – men også unikt tilpasset tøj og tilbehør til hverdagsbrug, fx til en tur i teatret eller et middagsselskab,” fortæller oldermand og skræddermester Johnny Alexander Wichmann, der gennem alle 12 år har stået bag Laugenes Opvisning.

H.K.H. Prinsesse Benedikte er protektor for opvisningen, og den kongelige opbakning er vigtig for Laugenes Opvisning.

“Prinsesse Benedikte har altid haft interesse for håndværksfaget, så vi er meget glade for, at hun har takket ja til at kaste lys over vores fælles sag,” siger Johnny Wichmann.

Etablerede håndværkere og unge under uddannelse side om side

Et af de helt særlige kendetegn ved Laugenes Opvisning er, at de erfarne og etablerede håndværksmestre inviterer en række unge spirende talenter under uddannelse med på catwalken. Ved Laugenes Opvisning 2022 vil den kommende generation af talentfulde håndværkere fra EUC SYD Beklædning, Next Guld og sølvsmede, Next Frisørskolen og Tekstilformidleruddannelsen fremvise deres håndværk.

Det glæder Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

”Det unikke ved Laugenes Opvisning er, at etablerede håndværkere præsenterer deres arbejde side om side med unge spirende talenter under uddannelse. Derfor er opvisningen for alvor med til at sætte fokus på håndværket som en reel uddannelsesvej, og forhåbentlig kan det inspirere flere unge til at følge deres uddannelsesdrømme, selvom det ikke altid er den nemme løsning,” siger Christoffer Susé.

---

Yderligere information:
Johnny Alexander Wichmann, oldermand og skræddermester. Tlf. 5092 1035
Jakob Bo Andersen, Håndværkerforeningen København. Tlf. 5190 7325

Presseadgang:

Det er muligt for pressen at få adgang til opvisningen. Send en mail til oldermand@skraedderlauget.dk med oplysninger og navn og medie.
Seneste tilmelding er den 7. november kl. 15.

Der er to opvisninger: Kl. 15.30 + kl. 18.00, som H.K.H. Prinsesse Benedikte overværer. Opvisningen kl. 18 indledes af årets taler.

---

Deltagere:

Alle deltagerne ved Laugenes Opvisning er små lokale håndværksvirksomheder med en enkelt eller få ansatte, der selv designer, former og producerer deres kreationer. Her er ingen store designerafdelinger og produktion i udlandet, og alle kreationerne er skabt specifikt til opvisningen.
Så glem alt om masseproducerede stangvarer. Læn dig i stedet tilbage og nyd de mange unikke ’one of a kind’-kreationer fra de lokale faglærte skræddere, buntmagere, modister, sadelmagere, guldsmede og smykkedesignere.

Link til deltagerliste. https://laugenesopvisning.dk/deltagerliste/
Kontaktperson:
Johnny Alexander Wichmann
Telefon:50921035
 
Afsender:
Laugenes Opvisning v/Skrædderlauget
Islands Brygge 26
2300 København S
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166