Pressemeddelelser
Publiceret den: 08-11-2022
Nye anbefalinger fra Gulvbranchen stiller betydelig større krav til udtørring og udfordrer derfor entreprenørens tidsplaner. Danmarks største undergulvsleverandør, Uniplan Danmark A/S, er klar med nye produkter, der udover at forkorte byggeprocessen også reducerer CO2-belastningen markant.
---

Nye anbefalinger fra Gulvbranchen stiller strengere krav til udtørring af de enkelte elementer i gulvopbygninger. Krav som med de nuværende EPS-beton løsninger vil give en forlænget byggeperiode, da gulvlaget som minimum skal udtørres til 85% R/F før næste proces påbegyndes.

”Vi har udviklet en række unikke produkter, som løser mange af hverdagens udfordringer på byggepladsen, herunder fugt, skimmel og tørretider. Vi søger gennem konstante forbedringer og optimeringer at bidrage til et grønnere byggeri – uden at gå på kompromis med kvalitet og fleksibilitet i byggeprocessen,” fortæller Thomas Juul, direktør for Uniplan Danmark A/S.

Ny selvudtørrende termobeton med unikke fordele
De sidste 2 år har virksomhedens tekniske direktør Anders Drengsgaard brugt det meste af sin tid i laboratoriet og udviklet Uniplan Danmarks nye EPS-beton, Thermolit A Fast, som lever op til de nye anbefalinger fra Gulvbranchen på bare to dage.

”Thermolit A Fast er et nyt selvudtørrende og mere CO2-venligt produkt, har 20% mindre cementindhold, men samtidig større styrke, og byder på helt unikke fordele i byggeperioden,” fortæller Uniplan Danmarks tekniske direktør, Anders Drengsgaard, der netop blev ansat som en del af virksomhedens grønne omstilling og generelle teknologiske udvikling.

Anders Drengsgaard har mere end 15 års erfaring inden for betontilsætninger og additiver hos en af de førende producenter i Danmark, heraf 4 år som administrerende direktør.

Massiv reduktion af CO2
”Det var fra begyndelsen vigtigt for os at opgradere vores nye løsning til fremtiden. Det betyder blandt andet, at vi har fokuseret på minimering af CO2. Thermolit A Fast har bedre styrke end tidligere – bare med 20% mindre cement. Vi forventer at Uniplan Danmark A/S i 2023 kan bidrage med en CO2-reduktion på 730.000 kg CO2 – svarende til 81,5 gange rundt om jorden med fly – ved brug af Thermolit A Fast,” fortæller Anders Drengsgaard.

Desuden kan Thermolit A Fast afkorte byggeperioden med op imod en måned. En af de helt åbenlyse økonomiske og klimamæssige fordele er besparelsen af energi til midlertidig opvarmning af byggepladsen, men på grund af den kortere tørretid har man med Uniplan Danmarks nye Fast-serie desuden muligheden for at indhente en presset eller forsinket tidsplan.

Markant tidsbesparelse på op til 28 døgn
”Med Thermolit A Fast kan næste etape påbegyndes allerede dagen efter – fordi den er selvudtørrende. Det betyder en optimering på 11 dage – alene på EPS-betonen,” forklarer Anders Drengsgaard.

Desuden kan Uniplan Danmark A/S tilbyde et selvudtørrende slidlag ovenpå undergulvet med Estrich Fast.

”Estrich Fast kan optimere tørretiden med 17 dage i forhold til traditionelle løsninger. Hvis man vælger at kombinere Thermolit A Fast med Estrich Fast, ligger den samlede besparelse af tørretid således på 28 døgn, hvis man følger de nye gulvregler,” understreger den tekniske direktør Anders Drengsgaard.

Meget mindre risiko for skimmel
Gulvbranchens nye anbefalinger skal blandt andet mindske risikoen for skimmelsvamp, der har meget store konsekvenser for alle involverede parter i et byggeri. Ved at anvende Uniplan Danmarks Fast-løsninger reducerer man risikoen for skimmelsvamp markant.

”Med vores nye termobeton sparer man altså både tid og energi på udtørring, og minimerer samtidig risikoen for skimmelsvamp i det færdige gulv,” siger Anders Drengsgaard om Thermolit A Fast, der i høj grad er klar til fremtidens byggeri.

Klar til DGNB-byggerier
Løsningen er oprettet i Miljømærkning Danmarks database, og der er desuden udført VOC målingstest hos Teknologisk institut.

”Thermolit A Fast og Estrich Fast kan derfor anvendes i for eksempel DGNB-byggerier uden problemer,” siger Anders Drengsgaard og oplyser, at dokumentation og afprøvningsresultater kan rekvireres ved at kontakte Uniplan Danmark A/S.

Flere seminarer for byggebranchen
For at forklare og dokumentere de nye produkter og betydningen af de forbedrede egenskaber, har Uniplan Danmark A/S allerede afholdt en del seminarer for kunder med stor succes, men er klar til at afholde flere for interesserede virksomheder i byggebranchen.

Ønsker man at vide mere om produktet eller vores nye tekniske løsninger, så kan man kontakte Anders Drengsgaard på 88708022 eller ad@uniplandanmark.dk.

Ønsker man at vide mere om produkterne, Uniplan Danmarks A/S' samlede tekniske løsninger eller booke et seminar for sin virksomhed, kan man ligeledes kontakte Anders Drengsgaard eller salgschef Christina Wedel Priisholm på 31417387 eller cwp@uniplandanmark.dk.

----

Graf vedhæftet som png-fil

Tekst til graf :
Her ses sammenligningen mellem Uniplans Fast-serie og traditionelle løsninger. De nye anbefalinger får stor betydning i byggerier hvor nye man bygger efter de nye anbefalinger, her vil hvert eneste lag skulle ramme en relativ fugtighed på max. 85%, før man kan starte med næste proces.
Kontaktperson:
Anders Drengsgaard, teknisk direktør, Uniplan Danmarks A/S
Telefon:88708022
 
Afsender:
Uniplan Danmarks A/S
Roholmsvej 8A
2620 Albertslund
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166