Pressemeddelelser
Publiceret den: 02-02-2023
Forskningen siger, at 10% af Danmarks befolkning har været udsat for seksuelle krænkelser inden de fylder 18 år. Der er netop bevilliget 20mio. kroner ekstra i år til psykologhjælp for voksne, der har været udsat som barn. Psykologer har ingen uddannelse ind i det seksuelle, så der er fortsat INGEN hjælp at hente i forhold til seksualiteten. På trods af, at det er lige der man er allerhårdest ramt.

Institut for Seksuelle Overgreb sætter i samarbejde med flere af Danmarks førende sexologer spot på hvordan seksualiteten skades, når et barn udsættes for så barske traumer, som seksuelle overgreb er. Ingen tør tale om koblingen imellem seksuelle overgreb og et sexliv der er smadret – allerede inden det er kommet i gang.
Der er kun en vej til at nedbryde skammen og hele på traumerne i det seksuelle. Det er viden og at vi tør tale om det. Seksuelle overgreb på børn foregår i alle samfundslag. Der sidder cirka to i hver skoleklasse. Og 91% har været udsat første gang, inden de er fyldt syv år. De fleste bliver krænket af en de kender godt og har tillid til. Så manden i den røde bil er ikke ham vi primært skal frygte. Der har været en stigmatisering i, at det kun er mænd der krænker, men virkeligheden er en anden. Både kvinder, mænd og børn kan være krænkere. Ligesom både drenge og piger udsættes for overgreb.

Du kan se fagbogen her: www.intimitetefterovergreb.dk

Fagbogen indeholder 30 ærlige caseberetninger med fokus på intimitet og seksualitet, samt 16 fagpersoners viden, så senfølgerne i det seksuelle bliver bredt belyst.

Sexolog Camille Darre, der står i spidsen for fagbogen, er en af de få fageksperter i landet, der både har en egenhistorie med overgreb i barndommen og en stor faglig viden på feltet. På trods af hendes store indblik i feltet, har hun kun kunnet finde brudstykker om hvordan seksualiteten bliver påvirket. Selv i de store sexologiske fagbøger fylder emnet ofte kun nogle få sider. Nu er her et samlet værk. Du kan hjælpe med at nedbryde skammen, ved at dele fagbogen, så den kommer bredt ud. Offerfonden har støttet det store arbejde, derfor er den gratis tilgængelig for fagpersoner i hele landet.
Kontaktperson:
Charlotte Darre
Telefon:61661971
 
Afsender:
Institut for seksuelle overgreb ApS
Dronningensgade 97E
7000 Fredericia
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166