Pressemeddelelser
Publiceret den: 15-02-2023
Fra 2025 kan forbrugerne i Silkeborg Kommune se frem til mere klimavenlig varme. Exodraft Energy har i starten af februar indgået samarbejdsaftale med Silkeborg Forsyning om at levere og etablere en 22 MW varmepumpe til et nyt produktionsanlæg, biomasseanlæg, der udelukkende producerer varme med klimavenlige løsninger.

Varmepumpen som er en luft/vand pumpe, der trækker varmen ud af luften og bruger den til fjernvarme til glæde for forbrugerne i Silkeborg, bliver koblet sammen med et nyt biogasanlæg og en ny elkedel.

Vi er super glade over at indgå et samarbejde med Silkeborg Forsyning, som ønsker at gøre deres varmeforsyning så CO2 neutral som muligt. Vi har præcis den samme målsætning, hvor vi kan levere innovative og pragmatiske løsninger ind i energiforsyning, og det gør samarbejdet oplagt. Det er det største varmepumpeprojekt, vi nogensinde har været involveret i, og den største kontrakt i Exodraft Energys historie. Så vi er naturligvis meget stolte over at være blevet valgt, og vi er glade for at samarbejde med professionelle partnere som Silkeborg Forsyning og deres rådgivere.

Pragmatiske løsninger
I Exodraft Energy, som er del af Exodraft Group, har vi en erklæret målsætning om at bidrage til den grønne omstilling ved bl.a. at gøre varmeforsyningen CO2 neutral ved at levere tekniske løsninger til at understøtte den grønne omstilling. Vi er eksperter på området og har fokus på at kunne bidrage aktivt med løsninger, der minimerer CO2-udledningen og optimerer anvendelse af energien, fortæller René Mulvad. Vi er meget bevidste om den transformation det samlede energimarked er i, sektorkobling, hvor vi tænker samhørigheden på tværs af forskellige klimavenlige produktionsanlæg. Dvs. at vi anvender forskellige klimavenlige produktionsløsninger inde i vores energiforsyning.

Innovativ ammoniak varmepumeanlæg
Med det kommende varmepumpeanlæg på 22 MW til Silkeborg Forsyning, bliver det markedets hidtil meste innovative og moderne anlæg, som er designet med 3 skruekompressorer, nævner René Mulvad, og fortsætter med, at designet er så innovativt, at varmepumpeanlægget bliver markedets mest optimerede anlæg, der giver bedre drift- og vedligeholdelsesbetingelser for forsyningsselskabet.

Varmepumpeanlægget bliver konstrueret og koblet sammen med Silkeborg forsynings eksisterende solcelleanlæg, så ydeevnen på varmepumpen i perioder kan komme op på 30 MW. Det gør anlægget til et driftssikkert og produktionsmæssigt stabilt anlæg.

Exodraft Energy er førende eksperter indenfor varmepumpeanlæg til energiforsyning, og har tidligere lavet anlæg til bl.a. Assens Fjernvarme.

Stolthed i Silkeborg Forsyning
Med det nye projekt for vores kommende biomasseanlæg er vi stolte over samarbejdspartnerne, hvor Exodraft Energy er en betydelig partner. De kommer med et af landets største og mest innovative varmepumpeanlæg, der kan hjælpe os til at tage et meget stort skridt videre mod klimavenlig fjernvarme fra Silkeborg Forsyning. Frem mod 2028 kigger vi jo også frem mod – om muligt - at byde velkommen til omkring 12.000 nye fjernvarmeforbrugere, hvilket kræver en større varmeproduktion. Med de nye anlæg vil nye og eksisterende kunder se frem til fortsat at kunne modtage fremtidssikret, komfortabel og konkurrencedygtig fjernvarme, udtaler Jens Bastrup, administrerende direktør i Silkeborg Forsyning.
Kontaktperson:
René Mulvad (Direktør, Exodraft Energy)
Telefon:91 89 00 05
 
Afsender:
Exodraft Group
Industrivej 10
5550 Langeskov
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166