Pressemeddelelser
Publiceret den: 21-03-2023
_______________________________________________

DEN 5. STATSMAGT af Gustav Østeraa

Magnus lever i en foruroligende verden, hvor tomme ord kan dræbe. En verden, hvor folk hænger hinanden ud på sociale medier og bedømmer hinanden på en app. De mest upopulære bliver straffet af folkedomstolen, og der er ingen krav om beviser. Det er den 5. statsmagt, som styrer slagets gang i Danmark, og Magnus prøver ihærdigt at holde lav profil, så han ikke ender som sin far, der blev dømt til døden.

På en skæbnesvanger dag går det alligevel galt efter en uheldig hændelse på Magnus' gymnasium. Hans bedste veninde Astrid gør sit bedste for at muntre ham op, men det forhindrer ikke folkets hammer i at falde. Normalt ville Magnus modtage sin straf, men i stedet udtages han til TV-programmet Damokles' Engle, hvor han får mulighed for at vinde syndsforladelse og få sit liv tilbage. Hvis det skal lykkes, skal han være den mest vellidte af de seksten deltagere i seernes øjne, men det bliver ikke nemt i et program fyldt med udfordringer, der er skabt til at sætte hans moral og samvittighed på prøve. Straffen venter på den anden side, hvis han fejler.

Gustav Østeraa har en kandidatgrad i Anvendt Filosofi fra Aalborg Universitet, og det er ofte i filosofien, han finder inspirationen til at skrive. Gustav skriver for at sætte tankerne i gang hos læseren gennem fortællinger. Han blev født i 1991 og er opvokset i Aalborg, men er siden da flyttet til Vestjylland.
Forfatteren debuterede i 2020 med Intethedens Tegn og Den 5. statsmagt er hans anden skønlitterære udgivelse.

Den 5 statsmagt udkommer 3. april 2023

_______________________________________________

HOLM af Alex Madsen

Holm har forladt alt. Han opholder sig et sted i byen, venter.
Han leder efter noget, meningen med det hele. Eller bare fred med sig selv.

Holm er fortællingen om en mand, der bliver fyret fra sit arbejde. Han forstår ikke hvorfor. De daglige tv-nyheder efterlader ham i et afmægtigt raseri. Han er nødt til at statuere et eksempel, bringe balance i regnskabet, inden de finder ham.

Holm er andet bind i en trilogi. Holm kan læses uafhængigt af forgængeren Kære Andreas.

Det er en evighed, siden jeg tog af sted, billederne begynder at falme. Efterhånden som tiden er gået, har et slør lagt sig over begivenhederne, erindringen bliver langsomt udvisket. Det er skræmmende, jeg skal anstrenge mig for at holde mit mål i sigte.

Alex Madsen er uddannet psykolog. Har i mange år arbejdet med børn, unge og familier. Både som menig psykolog og leder indenfor socialforvaltning og børne- og ungeområdet. Har i perioder undervist kommende socialrådgivere og universitetsstuderende.
Er nu pensionist og har fået tid til at skrive. Bidrag til faglige antologier og egne bøger om socialt arbejde med børn, unge og familier, om vores daginstitutioner og folkeskolen. Senest Narrativ skoleledelse på Samfundslitteratur. Skriver nu stort set kun skønlitteratur. Om mænd der lever alene og tilsyneladende ikke venter sig mere af hverken venner, familie eller kærligheden. Har udgivet en delvist selvbiografisk bog om moren og tiden i kollektiv i 70’erne på forlaget Ådalen, Tiden der løber ud. 
Udkom på Brændpunkt i 2022 med romanen Kære Andreas, der er forgængeren til Holm.

Holm udkommer 14. april 2023

_______________________________________________

TID TIL MIRAKLER OG ANDRE FORTÆLLINGER af Caroline Freddie

Et S-tog går i stå i en tunnel, og en mand bliver eftersøgt. I Tyskland spørger en lille dreng efter sin far. Og efter en is. Irene farer ofte vild og har glemt, hvordan man bruger en tekop. Nu skal hun bo på Lykkebo, hvor der dufter af syrener.
Christina er brændt over.
Og Julie går sulten til vejfest.

Novellesamlingen Tid til mirakler og andre fortællinger zoomer ind på den moderne danskers daglige kamp for at skabe sig et godt liv uden om forventninger fra samfundet, familien og én selv. De 10 noveller handler på hver deres måde om tab, håb og lykke. De handler om at være tro mod sig selv, og hvad der kan ske, hvis man ikke er det – eller hvis man faktisk tillader sig selv at være det. Novellerne retter sig primært mod det voksne publikum.

Caroline Freddie (f. 1967) er uddannet jurist og har arbejdet som sådan i mere end 25 år. Hendes hovedvirke har været i forskningsverdenen, hvor hun nu også arbejder på Københavns Universitet under sit fødenavn Caroline Heide-Jørgensen. Hun har et omfattende faglitterært forfatterskab bag sig. Tid til mirakler og andre fortællinger er hendes skønlitterære debut.

Tid til mirakler og andre fortællinger udkommer 21. april 2023

_______________________________________________

DISKARMA af Cecilie Overbye

Det er flere år siden, Susanne gik, men tandlægen Jan tror stadig, at de finder sammen igen. Han skal bare lige ændre sig lidt. Eller tage sig sammen.

For at udholde patienterne og livet sniffer han lattergas. En dag træder klinikassistenten ind ad døren, mens han sidder med lattergasmasken over ansigtet og hånden om sit lem, og Jan rammer bunden.

Da hans far så dør, bliver Jan konfronteret både med en for længst glemt episode og en uventet følelse. Nu bliver alting vendt op og ned, og Jan må grave dybt for at finde sig selv i en verden af svigt og bedrag. Fortiden suger ham helt tilbage til lyntogsulykken i Odense i 1967 og den tragiske og uopklarede sag om Bassedrengen, der forsvandt i 1966.
Endelig er Jan på vej, og Susanne venter … Eller gør hun?

Diskarma er et portræt af en vred, selvretfærdig mand. Den handler om skyld, identitet og den kærlighed, der gemmer sig, hvor man mindst venter det.

Romanen Diskarma bygger på en sand historie.

Cecilie Overbye, f. 1973, er uddannet tandlæge, Københavns Universitet.
Cecilie Overbye debuterede som forfatter med biografien Indefra i 2016.
Her fortæller hun hudløst om malariamedicinen Lariams horrible bivirkninger, det fuldkomne psykiske sammenbrud og kampen for både at blive verdensmester og et helt menneske igen.
Overlevelsen i Nepal bliver omdrejningspunktet i både Cecilies liv og forfatterskab.
Romanen Jens Petersens forlængede forår udkom i 2020.

Diskarma udkommer 28. april 2023For yderligere info eller interesse i anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlaget kontaktes på:
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com
Telefon: 61 31 98 54

Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Ibsensvej 22
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166