Pressemeddelelser
Publiceret den: 11-05-2023
En undersøgelse, som Dansk Camping Union har foretaget, viser, at 77 % forventer at holde sommerferie i Danmark i 2023. Det er på niveau med 2022, som ellers var et rekordår.

Hvor planlægger du at campere til sommer? Det spørgsmål har Dansk Camping Union (DCU) stillet modtagerne af sit nyhedsbrev samt på dcu.dk og DCUs Facebookside.
I alt 3.688 personer, hvoraf 91 % var medlemmer af DCU, besvarede spørgsmålene i undersøgelsen, og af dem svarede hele 77 %, at de planlægger at holde ferie i Danmark i 2023. Dermed er Danmark lige så populært i år blandt campisterne som i 2022.

Værdsætter naturen
DCUs landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, er glad for, at Danmark fortsat hitter som campingdestination blandt DCUs medlemmer og andre danske campister.
– Jeg synes, at det er glædeligt, at så mange campister holder ferie herhjemme. Jeg tror, at rigtig mange danskere værdsætter Danmarks kvaliteter med flot natur, hyggelige sommerbyer og mange muligheder for oplevelser, siger Anne-Vibeke Isaksen.
Hun siger, at hun faktisk havde forventet, at lidt flere ville søge uden for Danmarks grænser i år.
– Vi kan se i undersøgelsen, at 76 % af de adspurgte også holdt ferie i Danmark sidste år, hvilket var rekordhøjt, men sidste år havde vi skyhøje brændstofpriser, som utvivlsomt har fået nogle til at fravælge de lange køreture med campingvognen eller autocamperen til fordel for en ferie i Danmark. Nu er brændstofpriserne atter nede på et mere normalt niveau, og alligevel ser vi altså, at rigtig mange af campisterne fortsat foretrækker Danmark som ferieland. Det, synes jeg, er meget interessant, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Beliggenhed tæller meget
Deltagerne i undersøgelsen blev bedt om at uddybe, hvad der betød mest for dem ved valg af campingplads, og også her var der mulighed for at svare mere end én ting, så den samlede svarprocent kom over 100. 67 % svarede, at især flot beliggenhed havde betydning, 52 % lagde stor vægt på rene baderum og toiletter, mens 42 % valgte ud fra, at der var oplevelser i nærheden af campingpladsen. Strand eller swimmingpool havde betydning for 14 % af de adspurgte.

Nærområderne trækker
Eftersom det er normalt at besøge mere end ét land på campingferien, havde de adspurgte mulighed for at nævne flere lande, og derfor kom svarprocenten også på dette spørgsmål over 100. Her viste besvarelserne, at 19 % af campisterne planlægger at besøge Tyskland i 2023, 9 % vil campere i Sverige, mens 5 % af de adspurgte har planer om at køre til Norge.
Indtil videre er det dog kun 34 % af de adspurgte, der rent faktisk har bestilt sommerferien for 2023. 24 % svarer, at ferien er planlagt, men endnu ikke bestilt, 21 % har næsten planlagt den, mens de sidste 21 % endnu ikke har planlagt årets sommerferie.

Billedtekst: DCU-Camping Lyngvig Strand er Danmarks største campingplads og er en af de pladser, der kan friste danske campister til at holde sommerferie i Danmark.
(Foto Lasse Løndahl Henriksen)

Om undersøgelsen
? Hvor – DCUs nyhedsbrev og Facebookside samt dcu.dk
? Hvornår – svar er indsamlet fra onsdag 3. maj til søndag 7. maj 2023
? Deltagere – 3.688 personer har svaret på undersøgelsen
? Medlemmer – 91% af deltagerne er medlem af Dansk Camping Union
? 84 % camperer i campingvogn, 8 % i autocamper, 3 % i hytte, 3 % i telt og 2 % i teltvogn

Hvis I har brug for en case, er I velkomne til at kontakte landsformand Anne-Vibeke Isaksen på telefon 4030 0604.
Læs mere om DCUs 21 campingpladser på: https://www.dcu.dk/da/dcu-camping
Kontaktperson:
Anne-Vibeke Isaksen
Telefon:4030 0604
 
Afsender:
Dansk Camæing Union
Korsdalsavej 134
2605 Brøndby
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166