Pressemeddelelser
Publiceret den: 24-05-2023
Nyt borgerforslag taler ikke om forældrenes ret til 1. og 2. sygedag - Men om børnenes ret til at blive passet af deres primære omsorgsperson. Det vender tingene på hovedet og ud fra den svenske model kan det give børnefamilier en bedre hverdag uden bekymringer.

Borgerforslaget foreslår ændring i lovgivningen om børns ret til at blive passet hjemme af deres primære omsorgsperson ved almen sygdom. Lovforslaget indebærer, at forældre skal have ret til at passe deres syge børn uden at miste løn eller risikere at miste deres arbejde.

Læs hele borgerforslaget her: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-14607

Forslaget tager udgangspunkt i den svenske lovgivning, hvor forældre har ret til at passe deres børn ved akut opstået sygdom, og får en kompensation på knap 80 procent af dagpengesatsen. Forslaget læner sig op ad den svenske model og foreslår en tilsvarende ordning i Danmark på tværs af erhverv og overenskomster.

Baggrunden for forslaget er, at børn har brug for deres forældre, når de er syge, og at børn skal have ret til omsorg af deres primære omsorgsperson ved sygdom. Forslaget ønsker at sikre denne rettighed og skabe bedre præmisser for både familielivet og arbejdslivet.

I dag har mange forældre kun mulighed for at blive hjemme med deres syge barn på 1. og 2. sygedag, såfremt det er foreneligt med tjenestestedet. Forslaget ønsker at ændre dette til en reel rettighed for forældrene.

Forslaget er ikke kun vigtigt for børns trivsel, men også for samfundets sundhed. Ved at sikre forældre muligheden for at tage sig af deres syge børn, mindskes risikoen for sygdomsspredning i dagtilbud og skoler.

PPR psykologer har i et åbent brev til Folketinget udtrykt deres bekymring for børns mentale trivsel i folkeskolerne, og dette lovforslag kan være med til at bidrage positivt til denne problemstilling.

Vi har alle et fælles ansvar for at skabe de bedste præmisser for vores arbejdsliv og familieliv, og dette lovforslag kan være en vigtig brik i at opnå dette mål.

Hør min personlige historie med hvordan jeg sammen med min kone har skullet jonglere i reglerne omkring barnets første/anden sygedag, brug af ferier, afspadsering og selvbetalt fri uden løn.

Jeg vil helst kontaktes på mail i første omgang.
Kontaktperson:
Mark Lyng Plym Källstrøm
Telefon:42346885
 
Afsender:
NaturHandel.dk
Roasvej 5
2750 Ballerup
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166