Pressemeddelelser
Publiceret den: 02-06-2023
40 år som arkitekt for Danmarks største bygherrer

Birgitte Nyerup Fester har arbejdet som arkitekt for Rørbæk og Møller Arkitekter i over fire årtier. Nu sætter hun punktum for karrieren med et markant Arne Jacobsen-projekt.

- Jeg har haft et fantastisk arbejdsliv fyldt med dejligt fællesskab her på tegnestuen. Opgaverne har spændt fra nybyggeriet af DTU’s prisbelønnede Life Science and Bioengineering-byggeri til restaurering og renovering af Arne Jacobsens ikoniske Nationalbank, som er et projekt jeg er stolt af at kunne slutte min karriere med, siger Birgitte Nyerup Fester, arkitekt hos Rørbæk og Møller Arkitekter.

Birgitte dimitterede i 1981, tog til Stockholm et halvt års tid, og vendte så hjem til Rørbæk og Møller Arkitekter, hvor hun havde hjulpet til siden sommeren ’77.

- Fra dag ét var der oplæring i alt, hvad jeg skulle kunne som sagsarkitekt: Kontakt til bygherre, brugere, myndigheder, udarbejdelse af tidsplaner, budgetter, beskrivelser og udbud. Det hele skulle styres, og det var en stejl læringskurve med mange nye discipliner for en nyuddannet arkitekt, siger Birgitte

Med tiden fik Birgitte projekteringslederansvar og ansvar for store rammeaftaler for landets største bygherrer Bygningsstyrelsen, DTU, Københavns Kommune og Københavns Universitet.

- Restaurering kom for alvor ind i billedet med opgaverne for Københavns Universitet med Universitetsfirkanten og Botanisk Have. Jeg følte mig så privilegeret over både at have med disse fine anlæg at gøre, og samtidig få lov til at udvikle helt nye og topmoderne laboratorier til de internationale topforskere, siger Birgitte.

Gennem de mange år som arkitekt har Birgitte oplevet skiftende arkitekturstrømninger, store teknologiske udviklinger med nye materialer og ikke mindst nye projekteringsmetoder og dokumentationsformer, og fremadrettet vil Birgitte, nu fra sidelinjen, fortsætte med at følge med i hvordan byggebranchen løser tidens udfordringer.

Rørbæk og Møller Arkitekter takker Birgitte for den store indsats med en reception torsdag den 22. juni fra 14.45-17.00 på Thoravej 7, 1. sal, 2400 København NV. Alle nuværende og tidligere samarbejdspartnere og kolleger er velkomne.

BILLEDTEKSTER:

DTU Life Science: Rørbæk og Møller Arkitekter arbejder specialiseret med forsknings- laboratorie- og undervisningsbygninger som Life Science & Bioengineering, DTU. Bygningen samler godt 800 medarbejdere fra DTU-Aqua, Fødevareinstituttet og Veterinærinstituttet, og rummer topmoderne forskerkontorer, laboratorier og undervisningsfaciliteter. Foto: Adam Mørk.

Danmarks Nationalbank: Rørbæk og Møller Arkitekter er sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører totalrådgivere på restaureringen af Danmarks Nationalbank. Bygningen er et af arkitekten Arne Jacobsens hovedværker, og i 2009 blev den fredet. Restaureringen sker med respekt for arkitekturen, og med henblik på at fremtidssikre og DGNB-bæredygtighedscertificere bygningen. Foto: Danmarks Nationalbank.

Portrætfoto: Hos Rørbæk og Møller Arkitekter har Birgitte Nyerup Fester i 40 år arbejdet som arkitekt for Danmarks største bygherrer. Foto: Lærke Simone Berg Helmer
Kontaktperson:
Marie Sofie Larsen
Telefon:23393326
 
Afsender:
Rørbæk og Møller Arkitekter
Thoravej 7, 1. sal
2400 København Nv
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166