Pressemeddelelser
Publiceret den: 06-06-2023
Kun de sværest OCD-ramte får i dag behandling i den offentlige psykiatri, viser en rundspørge, som OCD-foreningen har foretaget blandt medlemmerne og i regionerne.

En rundspørge blandt medlemmerne af OCD-foreningen og de fem danske regioner i foråret 2023 bekræftede en fornemmelse, som mange OCD-ramte og pårørende har haft gennem længere tid:
Kun de sværest OCD-ramte kommer igennem nåleøjet til behandling i den offentlige psykiatri – alle andre er henvist til at søge ud på det private marked.

Her er der stor mangel på specialiserede OCD-behandlere, hvilket betyder, at alt for mange OCD-ramte ikke får den rette behandling for deres lidelse. Både på det personlige og på det samfundsmæssige plan er det et meget stort problem. Dertil kommer, at man selv skal have de nødvendige ressourcer inklusive de økonomiske til at opsøge og betale for behandlingen. Det forstærker den ulighed i forhold til behandling og sundhedsvæsenet helt generelt, som har været stigende de senere år.

På Folkemødet på Bornholm 15.-17. juni vil OCD-foreningen tage ovenstående og andre problemstillinger op, når vi inviterer en række sundhedspolitikere til paneldebatter under overskriften ”Hvordan sikrer vi OCD-ramte den rette behandling?”

Blandt deltagerne i debatterne vil være Jacob Klærke (SF), formand, Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg og Psykiatri- og Socialudvalget i Region Midtjylland, Kirsten Morild Vincent Andersen (S), regionsrådsmedlem, Region Nordjylland, medlem af Psykiatri- og Socialudvalget, Rose-Marie Mollerup (Psykiatri-Listen), regionsrådsmedlem, Region Midtjylland, næstformand, Psykiatri- og socialudvalget og Malene Klindt Bohni, psykolog, specialiseret OCD-behandler.

Se det fulde program for OCD-foreningens arrangementer på Folkemødet på vores hjemmeside www.ocd-foreningen.dk.

Besøg vores stand på Folkemødet (J43 ved Kæmpestranden) og få en snak om OCD, hvad enten det er noget, du – eller en du kender – går og kæmper med, eller hvis du blot er nysgerrig efter at vide, hvad denne forkortelse egentlig står for.

Vi ses til Folkemøde i Allinge!

YDERLIGERE INFORMATION
Stig Andersen: stig@ocd-foreningen.dk / 4019 7682

FIND OCD-FORENINGEN HER:
Hjemmeside: https://ocd-foreningen.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/ocdforeningen


OCD
Omkring 100.000 børn, unge og voksne i Danmark har OCD. OCD står for Obsessive Compulsive Disorder og er en angstlidelse med tilbagevendende tvangstanker og/ eller tvangshandlinger. OCD findes i alle sværhedsgrader, lige fra den helt milde version til den svært invaliderende tilstand, hvor stort set alle døgnets vågne timer er beslaglagt af tvangstanker og -handlinger.

OCD-foreningen
OCD-foreningen er en patientforening for OCD-ramte og pårørende. Foreningen blev oprettet i 1997. Vores mission er at udbrede kendskabet til OCD og skabe bedre vilkår for OCD-ramte og pårørende. OCD-foreningen tilbyder blandt andet telefonrådgivning, lokalgrupper for OCD-ramte og pårørende og afholder foredrag.
Kontaktperson:
Stig Andersen
Telefon:40197682
 
Afsender:
OCD-foreningen
Julius Bloms Gade 17, kld. tv.
2200 København N
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166