Pressemeddelelser
Publiceret den: 29-11-2023
Billedkunstner Anja Richardt Krabbe er, som den første dansker, udnævnt til en af Årets Nobelkunstnere af Nobelstiftelsen og har skabt et særligt kunstværk til Nobelprismodtageren i økonomi, amerikaneren Claudia Goldin.
Kunstværket er lavet til det diplom, som professor Claudia Goldin modtager for hendes forskning i uligheder mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet. Diplomet overrækkes 10. december i Stockholm.
”Det har været utroligt spændende at få lov til at lave kunstværket til lige netop Claudia Goldins diplom. Hendes forskning er let at relatere til som kvindelig kunstner i en branche som fortsat er præget af uligheder mellem kønnene, både når det gælder muligheder og indkomst,” siger Anja Richardt Krabbe og uddyber: ”I mit værk har jeg fortolket teorien om ”the gender gap”, som er central i Claudia Goldins forskning. Jeg arbejder i min kunst med grundlæggende abstraktioner, der ofte får meget konkrete udtryk – i et spil af tilfældigheder. Det skaber overraskende konsekvenser for helheden i billedet. Præcis som i livet”.
Anja Richardt Krabbe er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København 1996-2004 hos professor Ursula Reuter og professor Yvette Brackman. Hun arbejder med maleri, akvarel og fotografi, er bosat i Skåne og lever af at være kunstner. Hun bor i Sverige og er altså den første dansker, der bliver udvalgt som Nobelkunstner. Stiftelsen er en hemmelighedsfuld arbejdsgiver med mange traditioner.
Anja Richardt Krabbe deltager selv i prisoverrækkelsen og er inviteret med til festernes fest – Nobelfesten 10. december.

Læs mere på anjarichardtkrabbe.se/dk og https://www.nobelprize.org/press-room/

Kontakt for interview eller uddybning:

Anja Richardt Krabbe
Holmavägen 106-35
27571 Lövestad
+46761683793
info@anjarichardtkrabbe.se
anjarichardtkrabbe.se
Kontaktperson:
Anja Richardt Krabbe
Telefon:+46761683793
 
Afsender:
Anja Richardt Krabbe, Bildkonstnär
Holmavägen 106-35
27571 Lövestad
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166