Pressemeddelelser
Publiceret den: 23-01-2024
Den 2. februar 2024 udkommer en spændende debutroman på Alias Forlag.
"Det evige øjeblik" af Anita Christensen er litterær fiktion på en delvis selvbiografisk baggrund. Magisk realisme med filosofiske og psykologiske træk. Kærlighedens mangfoldige former et til stede under overfladen bogen igennem.
Fortællingen udfolder et eksistentielt drama mellem frihed og fangenskab, godt og ondt, liv og død. Hovedpersonen får brug for al sin snarrådighed og humor for at klare sig. Undervejs må hun bekæmpe sine egne dæmoner og træffe svære, men nødvendige valg, inden hun kan hjælpe sig selv og andre.

Romanens 1. udgave udkommer i kunstbogsformat, indbundet og trykt på kraftigt silkepapir i fin kvalitet, der virkelig yder de flotte illustrationer retfærdighed til et samlet, sansemættet indtryk.

Kontakt Alias Forlag på mail@AliasR.dk for anmeldereksemplar.

Handlingen:
"Jeg er 45 og burde have tjek på alt" – sådan tænker Emilie. Desværre har hun kun styr på elendighederne: sit endelige farvel til det højt elskede universitet, jobsamtalen der løb af sporet, tvangsauktionen der truer, og fraværet af kærlighed i sit liv. Den sent uddannede teologiske kandidat, eksistentialist og meget introverte Emilie befinder sig ved en skillevej, hvor livsvalg skal træffes. Hun er på dybt vand, har lyst til at flygte fra virkelighedens problemer, og beslutter at rejse til Paris for at finde klarhed omkring tanker og planer for den usikre fremtid.

Allerede under togrejsen begynder virkelighedens konturer at flyde sammen for Emilie, og da hun på opholdets sidste dag besøger Père Lachaise kirkegården, vendes hendes virkelighedsopfattelse helt på hovedet. Jim Morrisons gravsted bliver en portal til det fordums Paris, hvor Emilie udover Jim møder en række ikoniske personligheder fra litteraturen og teaterverdenen, bl.a. Oscar Wilde og Sarah Bernard, samt ikke mindst et par ukuelige formødre. Hermed begynder den egentlige rejse for Emilie, ind i en fremmed tid og med en anden identitet, hvor hun bliver viklet ind i et net af relationer og intriger.

Bogen henvender sig til læsere, som ønsker en speciel spændingsroman – læsere som værdsætter psykologisk velbeskrevne karakterer, og læsere der interesserer sig for eksistentielle temaer som søgen efter identitet og konsekvenser af livsvalg. Alle med interesse for litteraturhistorien og teaterverdenen vil kunne glæde sig over møder med ikoniske personer i kulturhistoriske sammenhænge. Derudover henvender bogen sig til læsere, der holder af at få fortællingen visualiseret af farverige illustrationer.

Betalæserudtalelse: ”Så anderledes end noget, jeg ellers nogensinde har læst. Det er sådan en fortælling om sådanne karakterer, nej, personer, som jeg vil have med mig altid. Efter læsningen føler jeg mig ikke kun underholdt, men beriget.” Ilse Kristensen, psykolog

Forfatter Anita Christensen (født 1947) er teolog og pensioneret præst. Hendes debutroman "Det evige øjeblik" er skrevet over en årrække, samtidig med at hun uddannede sig i creative writing i USA og England. Kombineret med livserfaring og et stort kendskab til litteratur har dette udviklet Anita til en forfatter med en stærk fortællerstemme og meget på hjerte. Med dyb indsigt i persontyper og sikker fornemmelse for flow i en fortælling samt underfundig anvendelse af symbolisme, opbygger Anita et levende romanunivers med karakterer og handling, der suger læseren ind.

Alias Forlag er specialiseret i illustrerede bogudgivelser. Dels klassikere, dels romaner, noveller, digte og essays af nye danske forfattere. Romanen "Det evige øjeblik" indeholder 27 illustrationer lavet af forfatteren. Illustrationerne er farvestrålende découpager med akvarel og mixed media. De udgør en flot visuel fremstilling af romanens særlige univers. Eksempler på illustrationerne er vedhæftet sammen med bogens forside.

Bogen kan købes hos boghandlere og på Alias Forlags hjemmeside, aliasr.dk. Illustreret udgave, indbundet, salgspris 300 kr. ISBN 978-87-94001-72-4 udkommer 2. februar 2024. Læs mere om romanen "Det evige øjeblik" på https://www.aliasr.dk/det-evige-jeblik1
Kontaktperson:
Rikke Aarøe Carlsen
Telefon:53666150
 
Afsender:
Alias Forlag
Amager Strandvej 110B
2300 København S
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166